Kezdőlap AKTUÁLIS Kiderült, mennyi Reviczky Gábor nyugdíja

Kiderült, mennyi Reviczky Gábor nyugdíja

Hirdetés

Kemény számok.

 

Hirdetés

Reviczky Gábort múlt héten választották meg a Nemzet Művészének, ami hatalmas elismerés a 72 éves színész számára. A díjjal élete is megváltozott, ugyanis élete végéig járó anyagi elismerés is megilleti. Ez hatalmas fordulat a számára, ugyanis nyugdíjából nem sokra futotta volna.

„Mindenkit megviselt ez a másfél év, anyagilag és művészileg is. Gyakorlatilag megmentett a Nemzet Művésze elismerés. Ha beteg lennék, és nem tudnék dolgozni, akkor a 110.800 forintos nyugdíjammal mit kezdenék? Nagyon átvertek minket a kilencvenes években a színházak. Tudni illik nem akarták fizetni utánunk a járulékokat, a TB-t, ezért elküldtek betéti társaságokba bennünket. Ezért ilyen alacsony a legtöbb művésznek a nyugdíja, mert akkor mindössze 2600 forintot kellett fizetnünk a társadalombiztosításra. Ezért is fontosak ezek a díjak, és hogy minél több, rangos kollégát ismerjenek el” – mondta az ACNews-nakMost nagyot változott így a helyzet, anyagi biztonságot kapott családja és saját maga számára. Az adományozásról okiratot kap, jogosult a Nemzet Művésze cím viselésére, továbbá élete végéig életjáradékot kap, amelynek összege az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének a huszonháromszorosa, ami jelenleg így 655.500 forintra jön ki.

„Rendkívüli megtiszteltetés, mert különböző tagozatok szavazták meg számomra a díjat. Nem úgy történik, mint a Nemzet Színészeivel, hogy csak ők, tizenketten voksolnak erről és férfi helyett férfit, nő helyett csak nőt lehet választani. Kicsit belterjesnek tűnhet. Persze ez is kihalásos alapon történik, de itt sokkal többen döntenek. Úgy érzem, ez egy objektív döntés. Ami emeli a fényét az elismerésnek, hogy Törőcsik Mari helyére választottak meg engem a Nemzet Művészének” – mesélte Reviczky.

ACNews

Hirdetés