Kezdőlap AKTUÁLIS Kiderült a titok, amiről senki sem tudott – Ezért viselt mindig napszemüveget...

Kiderült a titok, amiről senki sem tudott – Ezért viselt mindig napszemüveget Kóbor János

Hirdetés

Koronavírus okozta betegségében a kórházban meghalt Kóbor János, a magyar könnyűzenei élet legendás alakja, az Omega együttes énekese. A zenészlegenda 78 éves volt.

 

Hirdetés

 

A gyászhírt az Omega együttes a hivatalos Facebook-oldalán közölte:

„Kóbor János (1943-2021)

Megrendülten tudatjuk, hogy Kóbor János, az Omega együttes Kossuth-díjas és Liszt Ferenc-díjas alapítója, rövid betegség után elhunyt. Rajongók milliói imádták itthon és külföldön, a rockzene állócsillagaként. Felfoghatatlan űrt hagy maga után. Nincsenek szavak, marad a csend. Mecky a szívünkben örökre velünk marad.

‘Most búcsúzom, jóbarátaim,

Találkozunk még, mondanám,

De már nem hiszem, hogy újra eljövök,

Mert Gammapolis vár reám.’”Mint a Blikk megírta, a zenész november elején került kórházba, azt követően, hogy otthonában rosszul lett. Az előtte lévő napokban már nem volt jól, betegeskedett, de kórházba csak felesége, Zsóka unszolására feküdt be.

Kóbor János mindig is bízott saját szervezete védekező rendszerében.

Egy korábbi interjúban azt mondta, nem akarja beadatni magának az oltást, nem azért, mert oltásellenes, hanem azért, mert közel nyolcvanévesen még soha nem volt komolyan beteg, s úgy vélte, a szervezete védekezőrendszere megfelelően teljesít majd a koronavírus ellen is.
Nem így történt. November 9-én került kórházba, állapota napról napra hullámzott, hol jobban volt, hol rosszabbul lett, míg végül a szervezete feladta a harcot a koronavírus elleni küzdelemben. A legendás zenészt, aki megingathatatlanul hitt saját immunrendszerében, legyőzte a betegség. Felesége a halála előtti hetekben minden nap imádkozott érte, rajongók ezrei küldték jókívánságaikat az Omega közösségi oldalán keresztül.Kóbor János számára a napszemüveg már-már védjeggyé vált, a rajongók csak így láthatták.

Többen azt hitték valami baj van a szemével és biztos azért visel mindig napszemüveget. Korábban azonban a Ripostnak Kóbor János elmondta az igazat:

„Soha nem voltam beteg, de az allergiától nem tudtam megszabadulni. Kezdetben azért vettem fel a napszemüveget, mert úgy kevesebb pollen érte a szememet. Nyáron mindig rajtam volt, aztán észrevettem, ha leveszem, már zavarja a fény a szememet, így kialakult az ördögi kör, és rajtam ragadt” – nyilatkozta az énekes.

Hirdetés