Kezdőlap OTTHON HÁZI PRAKTIKÁK Kiderült a termelők titka – íme a paradicsomtermesztés trükkjei

Kiderült a termelők titka – íme a paradicsomtermesztés trükkjei

Hirdetés

Mivel imádjuk a paradicsomot, igyekeztünk egy olyan természetes módszereket keresni, melyek segítségével sokkal több paradicsomot szüretelhetünk az idén. Ezek az ötletek tökéletesnek tűnnek!

 

Hirdetés

Néhány praktika, melyet mindenképp ki kell próbálni, ha négyszer annyi paradicsomot akarunk szüretelni!

1.A paradicsom esetében is ajánlott a vetésforgót alkalmazni. Vagyis soha ne ültessünk két egymásutáni évben ugyanarra a területre paradicsomot. Ezáltal csökkenthetjük a betegségek kialakulásának kockázatát!2.A palántákat annyira mélyre ültessük a földben, hogy az első levelekig süllyedjenek a kiásott gödörbe. Így sokkal könnyebben ereszt gyökeret, és a szára is kellőképp meg tud vastagodni.

3.Ne vásároljunk túl nagy palántákat, inkább legyenek kisebbek, így a növény nem a levélre fog gyúrni, hanem a gyökeresedésre. A nagyobb palánták esetében már nagyobbak a levelek, és ilyenkor elhanyagolódik egy kicsit a gyökeresedés.

4.Hetente egyszer legalább áztassuk be alaposan a töveket. Öntözzük jól meg, míg iszapos lesz a föld körülöttük. A vizet soha ne levélre, hanem közvetlenül a tőre öntsük.

5.Távolítsuk el azokat a hajtásokat, melyek nem virágosak, és a főhajtások tövében nőnek. Így sokkal jobban fog teremni.


6.Fokozatos ültetés. Az első palánták elültetése után 3 héttel ültessünk egy újabb adagot, így nem egyszerre fognak beérni, és egészen őszig élvezni fogjuk a friss termést.

Hirdetés