Kezdőlap OTTHON HÁZI PRAKTIKÁK Kiderült a nagy titok: így kell helyesen mosni a spagetti függönyt, hogy...

Kiderült a nagy titok: így kell helyesen mosni a spagetti függönyt, hogy ne menjen össze!

Hirdetés

A spagettifüggöny igencsak nagy divat mostanában, hiszen nem csak mutatós, de a kánikulában jobban biztosítja a lakás szellőzését is. Nagyon sokféle színben, és színárnyalatban létezik, könnyen található bármilyen bútorhoz, és falhoz.

Vannak, akik tisztítóba viszik a spagettifüggönyt, valóban ez a legkényelmesebb megoldás, míg másoknak igen sok fejtörést okoz az, hogy mit is lehet kezdeni ezzel a sok szálból álló textíliával.

Hirdetés

Kétféle tisztítási módszer is létezik a spagettifüggönyök esetében, csak ki kell próbálni valamelyiket.

Akár a kézi-, akár a gépi mosást választod, érdemes betartanod néhány alapvető szabályt.

Mielőtt nekifognál a mosásnak, mindenképp kösd össze a szálakat több helyen. Nem kell túl szorosan, épp csak annyira, hogy a függöny szálai ne tudjanak összegubancolódni.

Ha a kézi mosást választod, akkor egy tálba tölts langyos vizet, majd többször nyomkodd bele a függönyt, nem kell dörzsölni. Óvatosan csavard ki, és már akaszthatod is vissza a helyére.

Ha a gépi mosást választod, szintén kösd meg egy zsinórral a függöny szálait, és tedd bele egy mosózsákba. Kímélő fokozaton kell mosni, centrifugázni nem szabad!

A vizet kézzel nyomkodd ki belőle, és már akaszthatod is vissza a helyére. A szálakat egy kicsit igazítsd meg, hogy szép egyenesen tudjanak száradni.

tudasfaja.com

Hirdetés