Kezdőlap AKTUÁLIS Jön az ítéletidő – Ha itt élsz, légy óvatos, mutatjuk mikor ér...

Jön az ítéletidő – Ha itt élsz, légy óvatos, mutatjuk mikor ér hozzád

Hirdetés

A jövő hét első napjaiban még többfelé kell záporra, zivatarra és akár jelentős mennyiségű esőre számítani, de szerdától szárazabbra és melegebbre fordul az időjárás, és a csúcshőmérséklet eléri a 30 Celsius-fokot – derül ki a HungaroMet Zrt. vasárnapi előrejelzéséből.

 

Hirdetés

Hétfő:
Erőteljes gomolyfelhő-képződésre kell számítani, amelyből sokfelé várható zápor, zivatar. A csapadékgócokat elsősorban felhőszakadás, jégeső és erős, viharos széllökések kísérhetik. Helyenként jelentős mennyiségű csapadék hullhat.

Zivataroktól függetlenül gyenge vagy mérsékelt lesz a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet 20-28 fok között alakul.Kedd:
Hajnalban még erősen felhős vagy borult lesz az ég, de napközben gomolyosodik, majd nyugat felől csökken a felhőzet. A nap első felében sokfelé, majd szórványosan, egyre inkább keleten valószínű eső, zápor, zivatar. Helyenként felhőszakadás, jégeső is várható. Estétől csökken a csapadékhajlam.

A délnyugati, majd az északnyugati szél helyenként megerősödik, zivatar környékén viharos széllökés is lehet. A hőmérséklet a hajnali 12-17 fokról délutánra 20-25 fok közé emelkedik.

Szerda:
Hajnalban pára- és ködfoltok képződhetnek. Napközben napos idő várható gomoly- és fátyolfelhőkkel, de néhol előfordulhat zápor, zivatar, nagyobb eséllyel a Dunántúlon és északkeleten. A nyugati szél csak kevés helyen élénkül meg. A hőmérséklet hajnalban 9-15, délután 24-29 fok között alakul.

Csütörtök:
Napos időre lehet számítani gomoly- és fátyolfelhőkkel. Itt-ott kialakulhat zápor, zivatar, nagyobb eséllyel nyugaton és északkeleten.A nyugati, majd északi szelet többfelé élénk, néhol időnként erős lökések kísérik. A minimum 10-17, a maximum-hőmérséklet 25-30 fok között valószínű.

Péntek:
Napos idő várható gomoly- és fátyolfelhőkkel, néhol záporral, zivatarral, a légmozgás többnyire mérsékelt marad. A hőmérséklet hajnalban 11-18, délután 26-32 fok között alakul.

Szombat:
A gomoly- és fátyolfelhők mellett sok napsütésre van kilátás, de helyenként előfordulhat záporeső, zivatar. A déli, délnyugati szelet több helyütt élénk lökések kísérik. A minimum-hőmérséklet 12-19, a csúcsérték 27-33 fok között valószínű.

Vasárnap:
A gomoly- és fátyolfelhők mellett sok napsütés várható, néhol alakulhat ki zápor, zivatar. Többfelé megélénkülhet, helyenként megerősödhet a déli, délnyugati szél. Hajnalban 13-21, a délutáni órákban 28-34 fok várható.

A hét második felében tehát már kellemesen meleg, nyárias időre számíthatunk, ami tökéletes alkalom lehet a szabadtéri programok szervezésére.A hőmérséklet fokozatos emelkedése és a napsütéses órák növekedése mindenképpen javítani fogja a kedvünket és az időjárás iránti elégedettségünket.

Hirdetés