Kezdőlap OTTHON HÁZI PRAKTIKÁK Jégkockát tett az orchidea cserépbe, hihetetlen, ami egy hét múlva történt!

Jégkockát tett az orchidea cserépbe, hihetetlen, ami egy hét múlva történt!

Hirdetés

Az orchidea az egyik legközkedveltebb virágunk, ami szinte minden lakásban megtalálható. Sokan szinte fanatikus orchidea-gyűjtők, az ő lakásuk csakis ennek a szobanövénynek a színeiben pompázik.

 

Hirdetés

Az orchidea gondozása kissé bonyolult, az elején gyönyörűen virágzik, aztán ez fokozatosan megszűnik, majd a leveleiből egy elhullajt egy párat. Az orchidea virágzása 3 hónapig tart, évente 2-3 alkalommal is virágozhat. De arra is van példa, hogy sok hónap eltelik a két periódus között.

Ha szeretnéd serkenteni a virágzást, az alábbi módszerek egyikével megteheted:

1. Figyeljünk arra, hogy abban a helyiségben, ahová helyezzük, hőmérséklet különbség legyen. Nappal legyenek meleg helyen, éjszaka pedig jobban kedvelik a 15 fokos, hűvösebb hőmérsékletet.2. Csökkentsük a műtrágya nitrogén mennyiségét, inkább foszforban legyen gazdagabb, hiszen ez serkenti a virágzást.

3. Biztosítsuk a magas páratartalmat a helyiségben.

4. Tegyük az orchideát 5 napra sötétbe, és három hét múlva meg fognak jelenni a rügyek rajta. Ezt a módszert csak egy teljesen egészséges növény esetében próbálgassuk.

5. Az öntözés helyett, tegyünk a cserépbe néhány darab jégkockát.6. Ha azt látjuk, hogy az orchidea nem virágzik, de a levelei és gyökerei megfelelően növekednek, ne türelmetlenkedjünk, hiszen lassan következik a virágzás ideje is.

7. Az orchidea szereti a sok fényt, de nem szabad túlöntözni. Legyünk figyelmesek, hogy a megfelelő gondozást biztosítsuk számára

tudasfaja.com

Hirdetés