Kezdőlap EGÉSZSÉG Japán módszer, amivel 5 perc alatt megszüntetheted a stresszt

Japán módszer, amivel 5 perc alatt megszüntetheted a stresszt

Hirdetés

Az akut stressz negatív módon befolyásolja a szervezetünk működését és akadályoz minket a napi tevékenységeinkben. Nagyon fontos, hogy megtanuljuk, hogyan tudjuk hatékonyan kezelni. Létezik egy japán módszer, ami kevesebb, mint 5 perc alatt segít megszabadulni tőle.

Sok módszer létezik a stressz csökkentésére és az emberek ezt rendszeresen gyakorolják is. A gond az, hogy az esetek döntő többségében ártalmas eszközökhöz nyúlnak, mint a dohányzás és alkoholfogyasztás. Természetesen egészséges módszerek is vannak, csak meg kell találnunk a számunkra legkedvezőbbet.

Hirdetés

A testmozgás, zenehallgatás, meditáció, jóga, stb. mellett létezik egy japán módszer, amely sokkal kevésbé ismert. A gyakorlásához nem lesz másra szükséged, mint a két kezedre.

A módszer szerint minden egyes ujjunk egy adott negatív érzelemnek, állapotnak feleltethető meg.

Hüvelykujj: szorongás

Mutatóujj: félelmek

Középső ujj: harag, keserűség, érzelmek feletti kontroll

Gyűrűs ujj: melankólia, depresszió

Kisujj: alacsony önbecsülés

A japán stresszoldó módszer alkalmazása

1#

Tartsd az ujjaidat kinyújtva, feszesen. Kezdd el az első ujjaddal, ami lehet a hüvelyk vagy a kisujj is. Végezz az ujj vége felé irányuló finom húzó mozdulatokat az ujjon, majd masszírozd az ujjad két oldalát egész hosszában. Ha az ujjbegyhez érsz, masszírozd át azt is egész felületén. Ezt csináld 1 percig folyamatosan.

Ha lejárt az egy perc, haladj át a következő ujjadra és azzal is végezd el ugyanezt. Ezzel a módszerrel ellazult állapotba kerülhetsz. Ha lehetőséged van rá, hallgass valamilyen nyugtató zenét közben.

2#

Ha konkrét oka van a problémádnak, akkor válaszd ki a hozzá kapcsolódó ujjat és fordíts rá nagyobb figyelmet, masszírozd azt hosszabban.

tudasfaja.com

Hirdetés