Kezdőlap AKTUÁLIS Itt vannak az első fotók és videók -Itt a tél, szakad a...

Itt vannak az első fotók és videók -Itt a tél, szakad a hó Magyarországon

Hirdetés

Magyarország nyugati tájain beköszöntött a tél, ugyanis szombaton leesett az első hó.

 

Hirdetés

Nagy mennyiségű hó hullott Nyugat-Magyarországon. Vas vármegyében több település is fehérbe öltözött, ugyanis mindent beborított a hó.

A vármegyeszékhelyen, Szombathelyen sem finomkodott az időjárás: durva hózápor csapott le a városra. A MetFigyelő egy videót is megosztott a látványos havazásról Facebookon.Ma délelőtt intenzív hózáporok előfordulhatnak a Dunántúlon, amelyekből kevés helyen átmenetileg vékony hóréteg képződhet. Délutántól egy összeáramlási zóna mentén – nagyjából a Miskolc-Szeged tengely tágabb környezetében – hózáporok kialakulása várható, amelyekből helyenként (akár síkvidéken is) lepel – pár cm friss hó hullhat. Estétől a nyugati területek fölé is hózáporok sodródnak be, a Dunántúl nyugati felén vasárnap a déli órákig általában lepel – 3 cm, lokálisan 3-5 cm-t meghaladó tapadó hó hullhat, a magasabb hegyekben akár vastagabb hóréteg is kialakulhat, amelyet az erős, viharos szél hordhat is. Vasárnap napközben az Alföldön egy összeáramlás mentén lokálisan szintén összejöhet lepel – 2 cm vizes, tapadó hóréteg.

SZÉL

Ma napközben az északi, északnyugati szelet az északnyugati tájakon, valamint a Bakony és a Balaton térségében időnként viharos (65-75 km/h-s) lökések kísérhetik. Holnap is előfordulhatnak a Dunántúlon átmenetileg viharos (60-70 km/h) széllökések.

Szombat délelőtt a délnyugati határ közelében, délután pedig északkeleten kis eséllyel az ég is megdörrenhet.

Hirdetés
loading...