Kezdőlap ÉRDEKESSÉGEK Itt az újabb botrány! Olyan dolgot is tud rólunk a Facebook, amit...

Itt az újabb botrány! Olyan dolgot is tud rólunk a Facebook, amit nem kellene

Bőven túlmegy a még elviselhető határon a Facebook a felhasználóinak személyes adatainak kezelésében. Kiderült, hogy a közösségi oldal évekre visszamenőleg rögzíti a telefonhívásokat, sms-eket, egész híváslistákat…

 

TWN.hu cikke szerint a Facebook minden telefonhívásunkról tudhat, amennyiben a mobilos applikáción keresztül megadjuk az engedélyt arra, hogy hozzáférjen ezekhez az információkhoz. Ezt a kiskaput kihasználva az egyik legnagyobb közösségi oldal rögzíti a híváslistánkat, a neveket, telefonszámokat, a beszélgetések hosszát, valamint az sms-eket és mms-eket is. Ezáltal pedig olyan emberekkel lebonyolított hívások is bekerülnek az adatbázisába, akik egyébként nincsenek is regisztrálva a Facebookon.

Ezekhez az információkhoz egyébként minden felhasználó hozzáférhet, csak le kell tölteni hozzá a Facebookon tárolt adatokat.

 

A probléma az Androidos telefonokat érinti, az iOS rendszerű iPhoneokat állítólag nem, mert az Apple operációs rendszere sohasem adott hozzáférést a hívásokhoz és üzenetekhez.

Mindenesetre ebből valószínűleg nagy botrány lesz, ami nem tesz jót várhatóan Zuckerbergéknek, mert a Facebooknak a fiatalok körében amúgy is rohamosan csökken a népszerűsége.

(Forrás: TWN.hu)

loading...