Kezdőlap AKTUÁLIS Itt a Tesco nagy bejelentése, minden vásárlónak tudnia kell erről

Itt a Tesco nagy bejelentése, minden vásárlónak tudnia kell erről

Hirdetés

Az árazási gyakorlat és a vásárlói szokások változása gyakran visszatekintésre sarkall minket, és egy régi akciós újság felidézése néha kifejezetten meglepő árösszehasonlításokat eredményezhet.

 

Hirdetés

Az elmúlt években Magyarországon tapasztalt infláció és az árak emelkedése egyértelműen érezhetővé vált az élelmiszerek, háztartási és egyéb termékek árában. Az egykori akciós árak gyakran meglepően alacsonynak tűnnek az aktuális árakhoz képest.

A 2011 és 2024 közötti időszak során az infláció Magyarországon 84,6%-os volt, ami drámai változást jelent az árazásban és a vásárlói szokásokban. Példaként, 2011-ben a nettó átlagkereset 141 100 forint volt havonta, míg 2023-ban ez az összeg már 393 700 forintra nőtt.Az egykori akciós újságokban gyakran találunk árakat, amelyek sokak számára nosztalgikus visszatekintést jelentenek a múltra. Például, egy Tesco akciós újság 2011-ből bemutatta, hogy milyen alacsony áron lehetett akkoriban vásárolni különböző élelmiszereket és háztartási cikkeket.

A 2011-es akciós árak és az aktuális árak között jelentős különbségek vannak. Például, egy kiló fehér kenyér 139 forintba került a Tesco akciós újság szerint, míg ma a legolcsóbb kenyér már 549 forintba kerül. Egy további példa, hogy 2011-ben 10 tojásért mindössze 199 forintot kellett fizetni, míg manapság ugyanennyiért legalább 399 forintot kell fizetni.Az árak drasztikus emelkedése érezhető más termékek esetében is. Például, a Pick szalámi ára 2011-ben 3149 forint volt 800 grammért, míg ma ugyanez a termék már 9899 forintba kerül. Egy kiló sertéspárizsi 589 forintért volt kapható akkoriban, míg manapság legalább 799 forintot kell fizetni érte.

Az árak változása jól tükrözi az elmúlt évek gazdasági és árazási trendjeit, és rávilágít arra, hogy milyen hatással voltak ezek a változások a mindennapi vásárlói szokásokra és a pénzügyi helyzetre.A nosztalgikus visszatekintés egyúttal érzékelteti az árak emelkedésének és az inflációnak a mindennapi életre gyakorolt ​​hatásait.

Hirdetés