Kezdőlap AKTUÁLIS Itt a nagy júniusi időjárás-előrejelzés – Megtörténik az, amire senki nem számított

Itt a nagy júniusi időjárás-előrejelzés – Megtörténik az, amire senki nem számított

Hirdetés

A június időjárás-előrejelzése szerint az első hónapja a nyárnak hőséggel fog kezdődni az ország számos részén.

 

Hirdetés

Azonban jó hír, hogy a rendkívüli meleg 34 fokok helyett enyhébb, ám kellemesen meleg 26 fok felett alakul majd. Bár a hőmérséklet még mindig nyárihoz méltó lesz, a tartós hőség enyhülése könnyebben viselhetővé teszi majd a napi tevékenységeket.

Az előrejelzés szerint júniusban csak néhány elszórt zivatar és esős nap várható, amelyek kivételek lesznek a főleg napos időhöz képest.Ez a jó hír a nyaralók számára, akik így több lehetőséget kapnak a strandolásra és a szabadtéri tevékenységekre.

Azonban ez a kevés csapadék rossz hír lehet a gazdálkodók és a kertészeti munkák szerelmesei számára, akiknek gondoskodniuk kell a megfelelő öntözésről, hogy növényeik megfelelően fejlődjenek a szárazság ellenére.

Fontos megjegyezni, hogy bár a hőmérséklet magas lesz, sokszor lehet majd fátyolfelhőkre és kisebb felhőképződményekre számítani, ami enyhíti a napégés veszélyét.

Emellett javasolt otthon hagyni a naptejet, napszemüveget viselni és egy kalapot is magunkkal vinni a szabadban tartózkodáskor. A legfontosabb azonban az, hogy elegendő folyadékot fogyasszunk, különösen tiszta vizet, hogy hidratáltak maradjunk és elkerüljük a kiszáradást a forró időben.Ezért érdemes magunkkal vinni egy kulacsot, hogy mindig legyen kéznél frissítő ital a nagy melegben.

Hirdetés