Kezdőlap AKTUÁLIS Itt a nagy bejelentés – Rengeteg magyar kap milliókat, te is köztük...

Itt a nagy bejelentés – Rengeteg magyar kap milliókat, te is köztük vagy?

Hirdetés

Az agrárium vállalkozásai ismét örülhetnek, hiszen a Széchenyi Kártya Program keretében újabb díjcsökkentést hirdettek meg.

 

Hirdetés

A KAVOSZ Zrt. vezérigazgatója, Krisán László bejelentése szerint az Agrár-Vállalkozási Hitelgarancia Alapítvány (AVHGA) jelentős mértékben csökkenti az agrárhitelekhez adott garanciadíjakat.

Ennek köszönhetően az agrárium vállalkozásai mostantól olcsóbban juthatnak hozzá a Széchenyi Kártya Program által kínált hitelekhez.

A múlt héten már a Garantiqa Hitelgarancia Zrt. által bejelentett garanciadíj csökkentés hozott jelentős könnyebbséget a vállalkozásoknak a Széchenyi Kártya Programban. Most pedig az AVHGA által bevezetett újabb díjcsökkentés hozzájárul a kamat- és egyéb hiteldíjak csökkentéséhez az agrárium vállalkozásai számára.A KAVOSZ és az AVHGA közötti megállapodás értelmében 2024. februártól a vállalkozások által fizetendő garanciadíj mértéke a Széchenyi Kártya Program Agrár Széchenyi Kártya Konstrukciójában kétharmadával csökken, évi nettó 0,2%-ra. Ez a jelentős csökkentés érdemi megtakarítást jelent az agrárvállalkozások számára, támogatva ezzel a gazdaság növekedését.

Krisán László kiemelte, hogy az agrárium szereplői számára fontosak a kamat- és díjcsökkentések, mivel ezek ösztönözhetik a vállalkozói hitelfelvételt, ami elengedhetetlen a gazdasági növekedés szempontjából.A KAVOSZ vezérigazgatója üdvözölte a kormány és a Bankszövetség közötti friss megállapodást is, amely lehetővé teszi a bankok számára, hogy 3 hónapig vállalják, 6 hónapra elengedhetik a BUBOR feletti kamatfelárat, ezáltal érdemi forrásköltség csökkenést eredményezve.

A támogatások és kezdeményezések összessége elősegíti a gazdasági növekedést és a vállalkozások fejlődését Magyarországon.

Hirdetés
loading...