Kezdőlap AKTUÁLIS Itt a MÁV bejelentése – Március 1.-től lép életbe, minden utast érint

Itt a MÁV bejelentése – Március 1.-től lép életbe, minden utast érint

Hirdetés

Március 1-jén hatalmas változások lépnek életbe a magyar helyközi közlekedésben. Az új tarifarendszer megkönnyíti és megfizethetővé teszi a közösségi közlekedést több millió ember számára az országban.

 

Hirdetés

Ehhez pedig a MÁV-Volán csoport egy új tájékoztató weboldalt indít, ahol mindent megtudhatsz az új tarifarendszerről.

Az új tarifarendszer részleteit és változásait a www.ujtarifa.hu oldalon találhatod meg. A weboldal a legfontosabb tudnivalókat gyakorlati példákkal és infografikákkal mutatja be, hogy mindenki könnyen megértse.Az új tájékoztató oldal leglátogatottabb része várhatóan a Gyakran Ismételt Kérdések (GYIK) menüpont lesz, ahol a legfontosabb kérdésekre találhatod meg a választ. A szerkesztők folyamatosan frissítik és bővítik majd a GYIK-et az utasok által feltett újabb kérdésekkel és a válaszokkal.

Az új tarifákra vonatkozó részletek már most segítenek az utasoknak megérteni a változásokat. A tájékoztató oldal külön részt szentel az új vármegye- és országbérleteknek, a 24 órás napijegyeknek, a kedvezményeknek, a díjmentes utazási lehetőségeknek, valamint Budapest és környékének változó közösségi közlekedésének.Az ujtarifa.hu tartalmazza azokat az információkat is, amelyek érintik a korábban megvásárolt jegyek sorsát, az utazási költségek elszámolását a munkáltatóknál, valamint az átmeneti szabályokat a március 1-jét követő időszakra.

A változások egykori közlekedési államtitkár, Vitézy Dávid figyelmét is felkeltették, aki Facebook-oldalán posztolta a fontos információkat. Például arra hívta fel a figyelmet, hogy Budapesten hogyan alakul át a tarifarendszer.

Fontos újdonság, hogy az InterCity vonatok másodosztályán is helyjegy váltása nélkül lehet majd utazni Budapesten belül a BKK-bérlettel. Emellett új típusú napijegyek is érkeznek, amelyek jók lesznek a héveken és Budapesten belül a vonatokon és a Volánbuszokon is.

Az új tarifarendszerrel a közösségi közlekedés egyszerűbbé, olcsóbbá és hozzáférhetőbbé válik Magyarországon. Ne maradj le az új változásokról, és tájékozódj az ujtarifa.hu oldalon!Hirdetés