Kezdőlap AKTUÁLIS Itt a kormány nagy bejelentése a nyugdíjasoknak – Hatalmas dolog jön

Itt a kormány nagy bejelentése a nyugdíjasoknak – Hatalmas dolog jön

Hirdetés

Magyarország kormánya mindig is a nyugdíjasok és az öregek oldalán állt, ez pedig nem lesz másképp a jövőben sem.

 

Hirdetés

Orbán Viktor, miniszterelnök még az évértékelő beszédében is kitért arra, hogy továbbra is támogatni szeretnék a nyugdíjasokat, a velük korábban megkötött ígéreteket nem áll szándékukban a jövőben megváltoztatni.

A magyar kormány egy nem mindennapi kiadvánnyal készül a nyugdíjasoknak. A miniszterelnök főtanácsadója, Nyitrai Zsolt nem rég azt nyilatkozta, hogy szeretnék a JóKor nevű magazint minden nyugdíjasnak eljuttatni a jövőben. Ez egy olyan magazin, amiben megtalálható bulvár és a legfontosabb, közérdekű hírek is. Ezzel az a céljuk, hogy olyan idős emberekhez is eljussanak a legfontosabb információk, akiknek nincs internetük, vagy koruknál fogva korlátozottak az információ szerzéseik.Magyarországon mindemellett elindult a Gondosóra program is.

„A Gondosóra program azért jött létre, hogy az idős embereknek az otthon élését, és az otthoni életvitelét tudja segíteni. Ezt a jóléti szolgáltatást minden 65 éven felüli magyar állampolgár ingyen kapja meg, és ingyen biztosítja ezt a magyar állam”

– nyilatkozta Fülöp Attila, a Belügyminisztérium gondoskodáspolitikáért felelős államtitkára.A gondosórát az idősek a karjukon tudják hordani, mint egy egyszerű órát, de akár a nyakukba is akaszthatják. A készülék különlegessége, hogy van rajta egy “SOS” gomb, amit baj esetén ha megnyomunk, azonnal a diszpécserszolgálathoz kapcsol, ami 0-24 órában elérhető.

Hirdetés