Kezdőlap AKTUÁLIS Itt a bejelentés – Készenlétben a magyar gripenek, a Magyar Honvédség rendkívüli...

Itt a bejelentés – Készenlétben a magyar gripenek, a Magyar Honvédség rendkívüli bejelentést tett

Hirdetés

A Magyar Honvédség Vitéz Szentgyörgyi Dezső 101. Repülődandár Gripen pilótái repülésre készülnek az Alföld felett kedden és szerdán a délutáni órákban.

 

Hirdetés

Az esemény az éves kiképzési repülési tervnek megfelelően valósul meg, és célja a pilóták képzettségének fenntartása, valamint a légtérvédelem folyamatos biztosítása.

A Gripen repülők és pilótáik rendszeres gyakorlása és kiképzése kulcsfontosságú azoknak a képességeknek a fenntartásához, amelyeket a Magyar Honvédség a nemzet védelmére használ. Az éves repülési tervnek való megfelelés és a gyakorlás révén a pilóták fenntartják készségeiket, és mindig készen állnak a potenciális kihívásokra.

A közlemény szerint ezek az edzések nemcsak a pilóták számára fontosak, hanem hozzájárulnak a Magyar Honvédség légtérvédelmének hatékonyságához is. A magas szintű repülőképesség fenntartása és az új kihívásokra való gyors reagálás lehetővé teszi a Magyar Honvédség számára, hogy hatékonyan és biztonságosan védelmezze az országot.A Gripen repülődandár repüléseit érdemes figyelemmel kísérni, hiszen ezek a gyakorlatok fontos szerepet játszanak Magyarország és az ország légvédelmében.

Hozzátették, délután egy és nyolc óra között a megszokottnál nagyobb zajra lehetnek figyelmesek a Kecskemét, Eger, Mezőkövesd, Tiszafüred, Tiszaújváros, Orosháza és Békéscsaba térségében élők is.

A Honvédség igyekszik a legkevésbé zavarni a lakosok nyugalmát, és előre is megköszönték az állampolgárok megértését és türelmét.Hirdetés