Kezdőlap AKTUÁLIS Itt a bejelentés – Hétfőtől lép életbe Magyarországon, minden magyart érint

Itt a bejelentés – Hétfőtől lép életbe Magyarországon, minden magyart érint

Hirdetés

Hétfőn válik elérhetővé az otthonfelújítási támogatás végleges pályázati felhívása, amely alapján a kivitelezők előregisztrálhatnak – jelentették be a Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Vitályos Eszter kormányszóvivő által tartott Kormányinfón.

 

Hirdetés

Az Energiaügyi Minisztérium honlapján megjelenő pályázati felhívás alapján a kivitelezők előregisztrálhatnak, így a beruházók ezek közül választhatják ki a számukra megfelelő szakembereket. A támogatást július 1-től igényelhetik majd a lakosok, akik otthonaik felújítására pályázhatnak.

Új törvény a CSOK és egyéb támogatások feltételeinek módosításáról

Az Országgyűlés kedden elfogadott egy új törvényt, amely a CSOK, az otthonteremtési kamattámogatás, az adó-visszatérítési támogatás, a gyerekvállalási támogatás, és a babaváró hitel kamattámogatása feltételeinek nem teljesülése esetén lehetőséget biztosít a büntetés elkerülésére.Vitályos Eszter kormányszóvivő újságírói kérdésre elmondta, hogy válás vagy a gyerek meg nem születése esetén méltányosságból el lehet engedni a visszafizetési kötelezettséget. Bár ilyen méltányossági eljárás korábban is létezett rendeleti szinten, most törvényi keretek között biztosították ennek lehetőségét. Hangsúlyozta, hogy állami követelésről csak törvényi úton lehet lemondani.

A változások célja, hogy a támogatott személyek méltányos elbírálásban részesüljenek azokban az esetekben, amikor a vállalt feltételek rajtuk kívülálló okok miatt nem teljesülnek.

Az új törvényi szabályozás világosabb és átláthatóbb kereteket biztosít a támogatások igénybevételéhez és a visszafizetési kötelezettségek elengedéséhez.

Az Otthonfelújítási Támogatás részletei

Az otthonfelújítási támogatás célja, hogy segítséget nyújtson a lakosoknak otthonaik korszerűsítésében és felújításában. A kivitelezők előregisztrációja biztosítja, hogy a beruházók megbízható és szakmailag megfelelő partnereket találjanak a munkálatok elvégzéséhez.

Az előregisztrált kivitelezők listája az Energiaügyi Minisztérium honlapján lesz elérhető, megkönnyítve a választási folyamatot a támogatást igénylő lakosok számára.

A támogatási program keretében a lakosok július 1-től pályázhatnak, amely lehetőséget biztosít számukra otthonaik korszerűsítésére, energetikai fejlesztésére, valamint egyéb felújítási munkák elvégzésére.

A támogatás összegét és a pályázati feltételeket a végleges felhívás tartalmazza majd, amely részletes útmutatót nyújt az érdeklődők számára.Az otthonfelújítási támogatás célja, hogy hozzájáruljon az otthonok energetikai hatékonyságának növeléséhez, valamint a lakosság életminőségének javításához.

A kormányzat reményei szerint a támogatás hozzájárul az ország gazdasági fejlődéséhez is, mivel a felújítási munkák növelhetik az építőipar keresletét és munkahelyeket teremthetnek.

Hirdetés