Kezdőlap AKTUÁLIS Íme a titkos magyar beach: homokos “tengerpart” Magyarországon!

Íme a titkos magyar beach: homokos “tengerpart” Magyarországon!

Hirdetés

Ha a te bakancslistádon is szerepel egy homokos tengerparton töltött néhány nap vagy óra, akkor nem kell sokáig várnod, hogy valóra váltsd az álmod, Magyarországon is átélheted ugyanis ezt az érzést.

Csongrád városában, a mai Körös-torkolatnál található ugyanis a magyar homokos beach, amelyről sok magyar még csak nem is hallott! 1855 és 1864 között a korábbi torkolatok a tiszai és a körösi vízemelkedések alkalmával folyamatosan árvízzel fenyegették a várost, ezért elengedhetetlen lett a folyó rendezése. A jelentős mennyiségű felhalmozott hordalékból a város keleti végétől a Tisza jobb partján széles és hosszú homokpad keletkezett, mely ma már leginkább egy tengerpartra emlékeztet.

Hirdetés

Ha elég alacsony a vízállás ezen a helyen, akkor úgy strandolhatsz, mintha valamelyik ország homokos tengerpartján lennél. Itt található a Csongrád Nagyréti Természetvédelmi Terület is, ahol a fürdőzés mellett számos más programon is részt vehetsz.

Ha szeretnél részese lenni ennek az élménynek, akkor semmiképp ne hagyd ki ennek a helynek a meglátogatását, garantáltan visszalátogatsz majd többször is a nyáron!

620x0620x0 (2)

Szerző: tudasfaja.com

Hirdetés