Kezdőlap ÉRDEKESSÉGEK ELKÉPESZTŐ Ijesztő nyögésekre lettek figyelmesek, az éjszaka közepén… amikor kinéztek az utcára, nem...

Ijesztő nyögésekre lettek figyelmesek, az éjszaka közepén… amikor kinéztek az utcára, nem hittek a szemüknek…

Hősként temették el ezt a dobermann kutyát egy indiai faluban, miután saját életét feláldozva megvédte családját négy mérges kobrától.

 

 Az indiai lapok beszámolója szerint a hegyi kobrák késő este jelentek meg Dibakar Raita házánál, az India délkeleti részén található Orisza államban. A bejáratot őrző dobermann azonban az útjukat állta, és nem engedte, hogy gazdái közelébe jussanak.

A család tagjai hangos ugatásra, majd hátborzongató nyögésekre lettek figyelmesek. Azonnal kiszaladtak az udvarra, ahol meglátták a négy kobrával harcoló kutyát.

A kígyók és a kutya egymásnak estek, és az ebnek végül sikerült mind a négy kobrát megölnie. Azonban nem sokkal azután, hogy győztesen került ki az összecsapásból, a kutya összeesett, és belehalt a mérges kígyók okozta harapásokba.

“Meg vagyok döbbenve! Feláldozta magát értünk, hogy megmentse az életünket. Soha nem fogjuk elfelejteni” – mesélte Raita Dibakar, a Dobermann gazdája.

A kutya temetésén az egész falu összegyűlt és rengeteg virágot helyeztek el a holttesténél. Az ebet végül hősnek kijáró temetési szertartás után helyezték örök nyugalomra.

loading...