Kezdőlap OTTHON HÁZI PRAKTIKÁK Így védheted meg a virágaid Aszpirin segítségével!

Így védheted meg a virágaid Aszpirin segítségével!

Hirdetés

Ha te is dúsan virágzó, csodálatos növényekről álmodsz, nem kell bolti vegyszerekkel tápoznod a növényeidet. Van egy sokkal egyszerűbb, de nagyon hatékony módszer.

Egészen biztosan az Aszpirin minden háztartásban fellelhető. Tudtad, hogy az Aszpirin nem csak egy cgyógyszer, hanem a növények számára egy valóságos csodaszer. Az Aszpirin serkenti a növények fejlődését, ellenállóbbá, és sokkal szebbé varázsolja őket. Érdemes megismerkedni vele közelebbről. Használhatjuk por formájában direkt a földre szórva, de vízben feloldva locsoláshoz is kiváló tápoldat készíthető belőle.

Hirdetés

Kutatások alapján bebizonyították, hogy az Aszpirin késlelteti a növények elöregedését, erősíti az immunrendszerüket, meghosszabbítja a virágzást, távoltartja a gombás megbetegedéseket, segítségével elkerülhető a penészesedés.
Azonban óvatosan kell bánni az Aszpirinnel, nem szabad túlzásba vinni a használatát. Ha túl sok tablettát használunk egyszerre, akkor kiégetheti, kiszáríthatja a növényt, károsíthatja a gyökérszerkezetet. Egy liter vízhez soha ne használjunk egy tablettánál többet. Arra is figyeljünk oda, hogy mindig jól fel legyen oldva a tabletta.

Az Aszpirines kezelés a legalkalmasabb a burgonya, paradicsom, padlizsán, és paprika esetében. Ha vágott virágot vásárolunk, a vázába tegyünk egy Aszpirin tablettát, ez jóval meghosszabbítja a virágok élettartamát.

Hirdetés