Kezdőlap OTTHON HÁZI PRAKTIKÁK Így varázsold újszerűvé a piszkos szilikon sütőformákat!

Így varázsold újszerűvé a piszkos szilikon sütőformákat!

Az ünnepek alatt egészen biztosan mindenkinél használatban lesz a szilikon sütőforma. Hogyan szoktad utána megtisztítani? Mutatunk 3 olyan egyszerű trükköt, melyeket biztosan te is ki fogsz próbálni majd.

A szilikon sütőforma nagyon praktikus, minden háziasszony imádja, és sokan könnyebben kezelhető, mint a hagyományos, fém-, vagy inox sütők. Használat után azonban figyelj oda arra, hogy a különböző mintákban ne maradjon a süteményből, mert különben könnyen megpenészedik a különböző használatig.

1.Citromsav

Ha ezt a módszert használod nem csak a süteménydarabkáktól, de a régi foltoktól, és elszíneződésektől is megszabadulhatsz. Tölts 4 liter forró vizet egy tálba, majd adj hozzá egy csomag citromsavat. Áztasd a sütőformát ebbe a lébe, hagyd állni 15-20 percet, majd alaposan mosogasd el a megszokott módon mosogatószerrel, és bő vízzel.

2. Szódabikarbóna

Négy liter meleg vízben oldj fel 3 evőkanál szódabikarbónát, és 3 evőkanál mosogatószert. Áztasd ebbe a szilikon sütőformákat, tedd a kályhára, és főzd 5-8 percig. Miután levetted a tűzről még hagyd állni 20 percig, majd öblítsd le.

3.Szódabikarbóna és citromlé

Keverj össze 2 evőkanál szódabikarbónát, és egy fél citrom levét. Amikor a keverék elkezd habzani, dörzsöld át vele a szilikon formákat, majd hagyd állni 20 percen keresztül. Egy teáskanál citromsavat is adhatsz a keverékhez, hogy hatásosabb legyen.

Ha kellemetlen szagúak lesznek a sütőformák, akkor áztasd ecetes vízbe, ettől majd elillan a szaguk.

loading...