Kezdőlap OTTHON HÁZI PRAKTIKÁK Így varázsold újjá a tűzhely zsíros rácsát! Zseniális trükk!

Így varázsold újjá a tűzhely zsíros rácsát! Zseniális trükk!

Hirdetés

Bár a nagytakarítás nem tartozik a kedvenc házimunkák közé, mégis időközönként el kell végezni. Ha egész évben következetesen pucolunk, takarítunk, akkor az ünnepek előtti nagyobb rendrakás nem fog olyan nagy gondot okozni. Sajátítsunk el néhány trükköt, hogy könnyebben boldoguljunk a foltokkal szennyeződésekkel.

 

Hirdetés

Az egyik legnagyobb gondot általában a tűzhely rácsának lepucolása jelenti, ugyanis, ha nem vagyunk olyan ügyesek, hogy minden főzés után lemossuk, akkor egy idő után már sokkal nehezebb megküzdenünk a zsíros foltokkal.

Tehát az első és legfontosabb dolog, hogy legalább egy héten egyszer mossuk le a rácsokat.

A második pedig, hogy havonta egyszer végezzük el az alábbi trükköt, így megakadályozhatjuk a szennyeződések felgyűlését.

Most megmutatjuk, hogyan lehet a leghatékonyabban letakarítani a tűzhely rácsos részét!

Szerezzünk be légmentesen záródó nejlonzacskókat, majd húzzuk rá egyenként a rácsokat. Fújjuk be ammóniával alaposan, zárjuk be a zacskót, és hagyjuk így állni 24 órán keresztül.Néha egy kicsit megmozgathatjuk a zacskót, hogy a rács minden oldalát egyenletesen érje a maró hatású lé.

Miután lejárt a 24 óra, vegyük ki a rácsot a zacskóból, majd alaposan mossuk le vízzel, és szivaccsal.

Látni fogjuk, a zsír maradéktalanul eltűnik, és a rácsok úgy fognak kinézni, mintha most vásároltuk volna. Osszuk meg másokkal is ezt a hasznos praktikát.

Szerző: tudasfaja.com

Hirdetés