Kezdőlap OTTHON HÁZI PRAKTIKÁK Így varázsold ismét ragyogóvá a kopott evőeszközeid!

Így varázsold ismét ragyogóvá a kopott evőeszközeid!

Hirdetés

Ne ess kétségbe, ha egy idő után rozsdásak lesznek az evőeszközeid, mutatjuk a megoldást, hogyan varázsolhatod ismét újjá, csillogóvá őket!

Ne költs pénzt vegyszerekre, inkább alkalmazz házi, természetes összetevőket tartalmazó módszert. Pár perc, és csillogni-villogni fognak az evőeszközeid.

Hirdetés

Ecet

Áztasd ecetbe a megrozsdásodott evőeszközöket, hagyd állni egy fél órán keresztül, majd dörzsöld át egy kevés sóval, és mosd le bő vízzel.

Só és citrom

Nagyanyáink is pontosan tudták, hogy a megrozsdásodott evőeszközök egyik legnagyobb ellenszere a só és az ecet. Ha gyorsabb és eredményesebb hatást szeretnél elérni, akkor az ecetes áztatás után keverj egy egy evőkanál sót, egy fél citrom levével, majd ezzel a pasztával dörzsöld át az evőeszközöket. A citromban található sav hatására az evőeszközök ugyanolyan csillogóak lesznek, mint újkorukban.

Élesítés!

Miután tökéletesen csillogóra políroztad az evőeszközöket, a késeket egy kicsit fend meg. Fogj egy darab alumínium fóliát, hajtsd több rétegbe, és húzgáld végig rajta a késeket. Meglátod, hogy milyen jó élesek lesznek ettől az egyszerű módszertől. Ugyanezt a technikát az ollók esetében is kipróbálhatod.

tudasfaja.com

Hirdetés