Kezdőlap OTTHON HÁZI PRAKTIKÁK Így varázsold hófehérré és szagtalanná a hűtőd! Kár, hogy ezt nem tudtuk...

Így varázsold hófehérré és szagtalanná a hűtőd! Kár, hogy ezt nem tudtuk eddig!

A hűtőszekrényben egy idő után felhalmozódhatnak a kellemetlen szagok, és még, ha rendszeresen is takarítjuk, van olyan átható szag, amitől igen nehezen lehet megszabadulni.

 

Az alábbiakban néhány olyan természetes módszert mutatunk, melyek segítségével valósággal újjávarázsolhatjuk a hűtőszekrényünket.

-ne használjunk vegyi anyagokat tartalmazó tisztítószereket, mivel ételeket tartunk benne, és toxikus lehet
-egy héten legalább egyszer alaposan töröljük ki a hűtőszekrényt, ilyenkor láthatjuk, ha valaminek kifolyt a leve, vagy penészedésnek indult

-a legjobb, ha minden élelmiszert külön-külön légmentesen lezárt dobozban, vagy fóliában tárolunk

-leolvasztás után ecetes vízzel mindig töröljük ki alaposan a hűtőt

-majd utána töröljük szárazra egy tiszta ronggyal, de ne mossuk le az ecetet róla. Így az ecet átható illata elnyomja a kellemetlen szagokat.

-figyeljünk arra is oda, hogy az ajtót körülvevő gumis részt is mossuk le, hiszen itt nagyon sok szennyeződés fel szokott gyűlni. Ezt is töröljük mindig szárazra, különben bepenészedik.-vágjunk ketté egy citromot, és tegyük a hűtőszekrény polcára, ez majd magába szívja a kellemetlen szagokat. Utána fogyasztásra már nem alkalmas.

-a nagyobb foltoktól, lerakódásoktól megszabadulhatunk, ha ecetbe, majd durva sóba mártunk egy nedves mosogatószivacsot, és ezzel dörzsöljük ki a hűtőt

-250 ml vízben oldjunk fel 2-3 evőkanál szódabikarbónát, és ezzel töröljük ki a hűtőt, így minden szennyeződéstől megszabadulhatunk

-egy kis tálkába tegyünk szódabikarbónát, cseppentsünk bele 6-8 csepp bazsalikom illóolajat. Ez nagyon jól magába szívja a szagokat, és a hűtőben kellemes bazsalikom szag lesz.

Szerző: tudasfaja.com

loading...