Kezdőlap OTTHON HÁZI PRAKTIKÁK Így tüntesd el a zsírfoltot és a kellemetlen szagokat a konyharuhából!

Így tüntesd el a zsírfoltot és a kellemetlen szagokat a konyharuhából!

Sokszor az otthon elkészített alternatív keverékek hatékonyabbak, mint a számos káros hatással rendelkező bolti tisztítószerek.

Arról nem is beszélve, hogy sokkal hatékonyabb az, amit mit készítünk el otthon. Az alábbiakban egy olyan keverék receptjét mutatjuk be, mely segítségével könnyen megszabadulhatunk a foltoktól, pecsétektől.

A nap, mint használatos konyharuhákon, törölközőkön hamar megjelennek a makacs foltok, melyektől gyakran igen nehéz megszabadulni.

Egy zsírfoltos terítőt, abroszt gyakran bármennyi ideig moshatunk, úgy sem lesz teljesen tiszta. Azonban nem kell feladni, eszünkbe ne jusson kidobni a foltos konyharuhát. Készítsük el az alábbi keveréket, használjuk rendszeresen, és törlőruháink olyanok lesznek, mint új korukban.

Hozzávalók:

  • 1 csésze felforralt víz
  • 0,5 csésze szódabikarbóna
  • 0,5 csésze oxigénes víz

Alkalmazás:

  1. keverjük el az összes hozzávalót. Először a vizet a szódabikarbónával, majd, amikor teljesen feloldódott a szódabikarbóna, öntsük hozzá az oxigénes vizet, és keverjük el.
  2. öntsük a keveréket egy szórófejes flakonba
  3. spricceljük be a foltos, pecsétes konyharuhákat, hagyjuk állni egy keveset, majd mossuk ki a megszokott módon.
  4. Ha elsőre nem jönnek ki a foltok, ismételjük meg még egyszer az eljárást.

Nagyon hatékony ez a folttisztító keverék, és ráadásul teljesen természetes hozzávalókat tartalmaz. Nagy előnye az is, hogy mind a színes, mind pedig a fehér ruhákhoz egyaránt használhatjuk.

Szerző: tudasfaja.com

loading...