Kezdőlap OTTHON HÁZI PRAKTIKÁK Így tisztítsuk mosógépünket!Olcsó szerekkel könnyedén semlegesíthetjük az idő folyamán szöszből, zsírból és...

Így tisztítsuk mosógépünket!Olcsó szerekkel könnyedén semlegesíthetjük az idő folyamán szöszből, zsírból és vízkőből összegyűlő koszt, dugulásokat.

A mosógépeket időnként jó alaposan ki kell takarítani, mert különben úgy járunk (ahogy én is), hogy a vízkő és mindenféle lerakódás következében bizony már akadozni kezd, és nem mos, nem tisztán rendesen. Évente egyszer végezzünk egy nagytakarítást a gépben, de, ha időnk engedi, ennél többször is megtehetjük!

 

Környezetbarát és olcsó szerekkel könnyedén semlegesíthetjük az idő folyamán szöszből, zsírból és vízkőből összegyűlő koszt, dugulásokat. Szerezzünk be minél nagyobb koncentrációjú ecetet, szódabikarbónát, citromsavat, egy régi fogkefét, és egy mikrószálas törlőkendőt.

Leglátványosabban a mosószer és öblítőtartóba gyűlik össze a kosz. Első lépésként—miután kihúztuk a gépet a konnektorból– ezt szedjük ki a helyéről, ha mozgatható, ha meg nem akkor ott a helyén dörzsöljük alaposan át a fogkefére szórt szódabikarbónával vagy szódával. Majd tegyük ki, hogy alaposon tudjon megszáradni.

A gép oldalait és gombjait alaposan töröljük át citromsavas vízbe mártott kendővel. Főleg a gombokon nagyon meg tudnak ragadni a piszkok, és ha nem takarítjuk le őket rendesen akkor nehezen forgathatóvá vállnak, esetleg nem az általunk kívánt programra reagálnak.

1000_photo-3_20140613_193518

Dugjuk vissza a gép dugaszát, majd állítsuk a legnagyobb hőfokú, leghosszabb programra. Töltsünk a mosószer tartóba vagy egyenesen a mosógép dobjába egy liter ecetet vagy feloldott citromsavat. Az ecet mellé adagoljunk egy csésze szódabikarbónát, majd indítsuk el a programot. Hagyjuk, hogy a gép felteljen vízzel, forrósítsa fel azt, és állítsuk le. Így hagyjuk állni egy órán keresztül, hogy elegendő ideje legyen ahhoz, hogy kimarja a szennyeződéseket.

Ha lejárt a mosás, takarítsuk ki az elől található szűrőjét, és szintén az elöltöltősek esetében az ajtó gumiszegélyeinek hajlatait is tisztítsuk ki.

Mosások után mindig hagyjuk kicsit nyitva a gép ajtaját és a mosószer tartót is húzzuk ki egy kevés ideig.

Forrás:twice.hu

loading...