Kezdőlap OTTHON HÁZI PRAKTIKÁK Így szabadulj meg a penésztől egy életre!

Így szabadulj meg a penésztől egy életre!

Ha nem vigyázunk eléggé, nem tartunk be néhány alapszabályt, lakásunk falai könnyen bepenészedhetnek, ami nem csak esztétikailag ronda látvány, de az egészségre is veszélyt jelent, főként a légzési nehézségekkel küzdők esetében. Emellett például szem- és bőrirritációt, zihálást, orrdugulást is okozhatnak a penészgombák.

 

Azonban van megoldás a problémára, meg lehet szabadulni a penészes falaktól természetes anyagok, készítmények segítségével. Ha viszont szinte az egész lakást ellepte a penész, akkor külön szakember csapatot kell hívni, akik elvégzik a fertőtlenítést.

Most nézzük a környezetbarát módszereket, amelyekkel mi is elbánhatunk a penésszel!

Almaecet

Ez a természetbarát szer hatékonyan eltávolítja a penészfoltokat. Annyit kell tenni, hogy fújuk be vele a sarkakat, felületet, majd egy mosogatószivaccsal dörzsöljük meg a falat.

2. Teafa olaj

Egy keveréket kell elkészíteni. Egy bögre vízbe tegyünk bele 5–6 csepp illóolajat, majd az egészet öntsük egy szórófejes flakonkba, és azzal fújjuk be a penészes falat. Hagyjuk rajta 2–3 óráig, vagy akár egész éjszakára. A gombák elpusztulnak, így már csak el kell távolítani egy ronggyal a maradékot.3. Hidrogén peroxidos keverék

Keverjünk el 1 evőkanál hidrogén peroxidot egy bögre vízben, ezzel kenjünk be a penészes sarkakat. A végén pedig fél evőkanál szódabikarbónát oldjunk fel egy bögre vízben, tegyük bele egy szórófejes flakonba, és fújjuk be a falakat, hogy egy penészgomba se maradjon életben.

Szerző: tudasfaja.com

loading...