Kezdőlap EGÉSZSÉG Az orvosok nagy trükkje: Így szabadulj meg a náthától és az influenzától...

Az orvosok nagy trükkje: Így szabadulj meg a náthától és az influenzától 24 óra alatt

Eljött az évnek az az időszaka, amikor mindenki kezd lerobbanni, bedugult orral mászkálva tüsszögni, miközben megpróbálja felidézni, milyen is lehet szabad légutakon keresztül lélegezni. 

 

 

A nátha tünetei nagyon is tipikusak, és amikor teljesen átveszik felettünk a hatalmat, akkor nyúlunk a kamillateáért és a gyógyszereinkért, hogy ezekkel körbepakolva sajnáljuk magunkat a takaró alatt.

A szakemberek azonban azt állítják, hogy ha még az elején nyakon csípjük ezeket a kellemetlen fertőző betegségeket, akkor megelőzhetjük, hogy teljesen ledobjanak minket a lábunkról. Lássuk a tippeket.

Reggel

Ron Eccles professzor szerint a napot érdemes egy forró zuhannyal kezdeni, amely segít fellazítani a keletkező nyákot, mivel a gőz segít tisztítani a légutainkat.

A forró víz emellett segít enyhülést hozni a fájó tagjainknak, amit oly sokan tapasztalunk a megbetegedés időszakában.A következő lépés a nagy dózisú C-vitamin bevitele, amit a legkönnyebben étrend kiegészítő révén tudunk magunkhoz venni, emellett a bogyós gyümölcsök és citrusfélék által.

A kávé és fekete vagy zöld tea kedvelők számára rossz hír, hogy ilyenkor ezeket az italokat kerülni kellene, hiszen koffein tartalmuk miatt vízhajtó hatásúak és dehidrációt okoznak.

Inkább igyunk meleg citromos vizet, gyógynövény vagy gyümölcsteákat és narancslevet.

A sópipa használata is javasolt, amely támogatva a légzőrendszert, enyhíti a köhögést és tüsszögést.

Délután

Dr. Sarah Brewer háziorvos azt javasolja, hogy ha érezzük, hogy betegség közeleg, ne járjunk el otthonról és tartsuk melegen magunkat.Ha otthon maradunk, akkor annak az esélye is csökken, hogy terjesszük a fertőzést. Ha mégis el kell mennünk otthonról, viseljünk vastag sálat, amit az orrunk elé tudunk tenni, hogy melegen tartsuk azt. Használjunk orrsprayt.

Adam Frosh fül-orr-gégész szerint bizony jó házi gyógymód ilyenkor leveseket enni, hiszen amellett, hogy ezek az ételek melegek és jól eső a fogyasztásuk, még tápanyagokban is gazdagok és folyadék ellátottságot is jelentenek.

Javasolt sok folyadék fogyasztással megőrizni hidratáltságunkat. Alkoholt ilyenkor nem szabadna fogyasztani, hiszen vízhajtó hatású, ráadásul az immunrendszert is gyengíti.Érdemes több diót, olajos magvakat fogyasztani ilyenkor a magas szeléntartalmuk miatt, amely támogatja az immunrendszer működését.

Este

Ha máskor nem, ilyenkor próbáljunk több csípős fűszert használni az ételeinkben, hiszen ezek irritálják a nyálkahártyát és segítik a váladék felszakadását, távozását.

A bors, csípős paprika, curry is jó választás ilyenkor.

Ha tetszett a cikk, kérlek, ne felejtsd el megosztani ismerőseiddel!

tudasfaja.com

loading...