Kezdőlap EGÉSZSÉG Így szabadulj meg a benőtt körömtől rövid időn belül, fájdalommentesen!

Így szabadulj meg a benőtt körömtől rövid időn belül, fájdalommentesen!

Hirdetés

A körömbenövés, ha nem foglalkozunk vele idejében nagy fájdalmakat tud okozni, hiszen a gyulladást egy idő után már igen nehéz csillapítani. Idejében kezeljük a problémát, még mielőtt orvosi beavatkozást igényelne.

 

Hirdetés

Mi okozhatja a körömbenövést?

  • rossz cipő-a magas sarkú cipő is okozhat körömbenövést, hiszen ilyenkor a láb egy részére esik a terhelés, így a nyomástól a köröm rosszul nőhet

  • helytelen körömvágás-vágjuk mindig egyenesre a körmünk, ne akarjuk mindenáron a sarkakból is maximálisan kivágni  • sérülés-ha ütés vagy sérülés éri a körmöt, rosszul nőhet

  • fertőző, gombás betegségek-leginkább a cukorbetegek érintettek, hiszen náluk a legkisebb sérülés is komoly elváltozásokat okozhat. Érrendszeri problémák következtében, csökken az érzékelésük, így gyakran észre sem veszik, hogy a köröm kezd benőni a hús alá, csak, amikor már nagyon nagy fájdalmat okoz.

Tünetek:

  • fájdalom a köröm területén

  • bőrpír és duzzanat

  • fertőzés esetén gennyedés, vérzés, váladékozásMit tehetünk?

1. Áztassuk be a lábat

Naponta 2-3-szor vegyünk fél óráig tartó, forró vizes lábfürdőt. Keverjünk hozzá bőrpuhító Epsom-sót, hidrogén-peroxidot vagy almaecetet.

2. Vattás pakolás

Miután elegendő időt ázott a lábunk, fogjunk egy kisebb pamut vagy vatta darabot, tekerjük a lábujjunk köré. Óvatosan emeljük meg a körmöt, és helyezzük a vattát a köröm alá. Ez lehet, hogy nagyon fájdalmas lesz, de így segíthetjük a körmöt, hogy eltávolodjon a hústól. Hagyjuk így, míg nekifogunk a következő lábáztatásnak. Minden áztatás után cseréljük ki a vattát, és törekedjünk arra, hogy mindig egy kicsit feljebb emeljük a körmöt.3. Helyi kezelés

Tegyünk közvetlenül a benőtt körömre egy kevés almaecetet, illóolajat (eukaliptusz, teafa, oregánó, levendula, fehér virág keverék) a problémás körömre. Akár egy éjszakán át is hagyhatjuk rajta állni ezeket, majd reggel mossuk le. Így megelőzhetjük a fertőzést, gyulladást, gombásodást.

4. Más módszerek

Rögzítsünk a benőtt körömre egy vékony szelet citromot, majd hagyjuk rajta egy éjszakára. A citrom sav kifejezetten jót tesz a gyulladt felületnek.

Vick VapoRub-a köhögés elleni kenőcs jót tesz a benőtt körömnek is. Ki gondolta volna? Puhítja a körmöt, és enyhíti a fertőzés, gyulladás tüneteit. Csak kenjük be vele a megtisztított körmöt, és hagyjuk állni egy ideig, majd mossuk le a fölösleget. Ha szükséges, ismételjük meg a műveletet.

Szerző: tudasfaja.com

Hirdetés
loading...