Kezdőlap EGÉSZSÉG Így szabadulhatunk meg végleg a lábszagtól!

Így szabadulhatunk meg végleg a lábszagtól!

A nyári melegben sokkal jobban izzad a lábunk, és, ha nem megfelelő anyagú cipőt választunk, akkor bizony kellemetlen szaggal is társul az izzadás.

 

Az alábbiakban nagyon hatékony, és természetes lábizzadás elleni módszereket mutatunk, melyekhez csupán 3 összetevőre lesz szükségünk.

1.Ecet

Az egyik leghatékonyabb összetevő, mely segítségével maradéktalanul megszabadulhatunk a láb izzadását okozó baktériumoktól. Szükségünk lesz egy fél csésze ecetre, és 6-8 csésze meleg vízre. Töltsük a vizet egy tálba, oldjuk fel benne az ecetet, majd áztassuk benne a lábunk 15 percen keresztül. Ezután mossuk meg szappannal, és töröljük szárazra. Egy héten keresztül minden este lefekvés előtt ismételjük meg ezt az eljárást.

2.Szódabikarbóna

Megszabadít a baktériumoktól, és normalizálja a ph-egyensúlyt is. Mindössze annyit kell tenni, hogy melegvízben elkeverünk szódabikarbónát (minden fél literhez 1 evőkanálnyit), majd ebben áztatjuk a lábunk 20 percen keresztül minden este. Reggel szórjunk egy kevés szódabikarbónát a cipőnkbe, és indulhat is a nap.

3.Gyömbér

Nagyon hatékony a baktériumok, és a lábizzadás ellen. Reszeljünk le egy ujjnyi gyömbért, majd főzzük egy csésze vízben 15 percen keresztül. Szűrjük le, és a keletkezett folyadékkal masszírozzuk be esténként a lábunk. Két héten keresztül alkalmazzuk ezt a módszert.

loading...