Kezdőlap NŐ ÉS FÉRFI Így készíts vegyszermentes dezodort házilag!

Így készíts vegyszermentes dezodort házilag!

Hirdetés

Ma már szinte nem lehet olyan dezodort kapni, amely nem tartalmaz valamilyen vegyszert, vagy káros, bőr irritáló anyagot. Izzadásgátlót azonban használni kell, de akkor hogyan érjük a természetes módot?

Jó hírünk van, mert otthon, mi magunk is elkészíthetjük a dezodorunkat olcsón és természetes anyagokból. Számos kutatás kimutatta már, hogy a dezodorok károsan hatnak az egészségre, sok esetben összefüggésbe is hozták már a mellrák kialakulásával. Egy próbát megér, hogy elkészítsük mi magunk, és ezáltal megvédjük magunkat bármilyen egészségügyi problémáktól.

Hirdetés

Hozzávalók:

  • 1 evőkanál szódabikarbóna (gyógyszertárban vásárolt)
  • 2 evőkanál keményítő
  • 1-2 evőkanál olívaolaj
  • néhány csepp illóolaj (tetszés szerint)

Elkészítés:

Keverjük össze a szódabikarbónát és a keményítőt egy tálban és adjuk hozzá az olívaolajat állandó kevergetés mellett. Talán nem is lesz szükség a 2 evőkanálra. Sűrű keveréket kell kapjunk, amihez végül adjuk hozzá a tetszés szerint választott illóolajat és kevergessük tovább. Egy kisebb, vagy egy üreg stick dezodoros dobozban tároljuk. Ha nincs ilyenünk, ujjal is bekenhetjük vele a hónaljat.

Elkészítésével és kipróbálásával meglátjuk majd, hogy ugyanúgy védve leszünk az izzadástól, a vegyi anyagoktól pedig megóvjuk majd egészségünket.

Szerző: tudasfaja.com

Hirdetés