Kezdőlap OTTHON HÁZI PRAKTIKÁK Így készíts petúnia tornyot – Az udvarod ékköve lesz, meglátod!

Így készíts petúnia tornyot – Az udvarod ékköve lesz, meglátod!

Ki ne szeretne otthonra egy csodás virágtornyot magának? Minden kertnek éke lehet egy ilyen alkotás és a legjobb ez egészben, hogy amennyire nehéznek tűnik elkészíteni, annyira nem az.

 

 

Az élő, színes virágok mindig jó közérzetet keltenek bennünk és meséssé varázsolják az otthonunkat. Ehhez a projekthez nem szükségeltetik semmilyen bonyolult eszköz, sem különleges képességek. Mutatjuk, hogyan csináld!

Ezekre lesz szükséged

  • drótháló
  • takaró fólia / nagyobb műanyag zsák
  • drótvágó
  • fekete kábelkötegelő
  • nagyobb virágcserép
  • virágföld
  • kés, olló, kesztyű
  • petúnia palántaInstrukciók

1#

Először is fogjuk a dróthálót és állítsuk bele a választott cserépbe, miközben összehengereljük. A drótháló szépen felveszi majd a formát, amit a cserép ad neki.

Vágjuk le a feleslegesen kiálló végeket és kábelkötegelővel rögzítsük a drótháló végeit, minden ponton, ahol szükségesnek tartjuk, hogy ne csúszhasson szét. Így tudja majd tökéletesen megtartani a földet és a virágokat.(Elég, ha derékmagas a drótháló, ha ennél magasabb, vissza lehet vágni.)

2#

A rögzített dróthálót ki kell bélelni egy darab takarófóliával. Vágjunk szélében és hosszában is nagyobb darabot, mint amekkora a drótháló henger belső felülete, hogy takarásban legyenek az összeérő végek és felül is túllógjon, lehajtva egyfajta gallért képezve.

A fóliát is rögzítsük kötegelővel a dróthálóhoz. Ejtsünk rajta a lehető legkisebb lyukakat, amin még át tudjuk húzni a kötegelőt.

3# 

A hengert kezdjük el feltölteni virágfölddel. Először 1/3-ig, majd locsoljuk meg és folytassuk így tovább. Fontos, hogy a talaj legyen jó tömör.Ha ezzel megvagyunk, akkor a cserepet is töltsük meg földdel, hogy stabilan álljon benne a drótháló henger.

4# 

Ejtsünk a fólián kereszt alakú bevágásokat a háló celláiba úgy, hogy az adott cella alatti-fölötti és a melletti cellákat szabadon hagyjuk.

Ezeken a vágásokon keresztül kell majd belenyomni a palántákat a földbe. Minden egyes vágásba tegyünk 1-1 palántát.

5# 

Ha végeztünk vele, akkor a torony tetejére is tegyünk néhány palántát, hogy szép bokros, dús legyen.

Ha tetszett a cikk, kérlek, ne felejtsd el megosztani ismerőseiddel!

tudasfaja.com

loading...