Kezdőlap EGÉSZSÉG Így jelzi a nyelved, hogy lappang benned egy vírus!

Így jelzi a nyelved, hogy lappang benned egy vírus!

A nyelv kiöltése Tibetben üdvözlést jelent, ám sok egyéb országban az orvosi diagnózis meghatározásának szerves része. Talán meglepően hangzik, azonban a nyelvünk számos egészségügyi problémát képes jelezni felénk.

 

Otthoni vizsgálatképpen, a tükörben te is rápillanthatsz a nyelvedre. Ha a következő listában szereplő tünetek egyikét is látod, tudni fogod, hogy milyen mögöttes problémáról árulkodhat.

1 – A szervek elhelyezkedése

A nyelv egy nagy térkép, amelyen minden egyes terület egy belső szervnek feleltethető meg. Bármilyen változás fordul elő a nyelven (pl. fájdalom, folt, hólyag, stb.), az az adott szervek működési zavarát jelezheti.

  • Nyelv hegye – szív
  • Nyelv hegye mellett, oldalt – tüdő
  • Nyelv közepe – gyomor és hasnyálmirigy
  • Nyelv széle mentén – máj és lép
  • Nyelv gyökéhez közel – belek
  • Nyelv gyöke mellett kétoldalt – vesék

2 – Nyelv alakja

A nyelv formája is üzenetet hordozhat. Egy keskeny nyelv dehidrációt és anyagcsere problémákat jelezhet; a duzzadt nyelv pajzsmirigy problémát vagy fertőzést; a vastag nyelv pedig B12-vitamin hiányát.

3 – Hosszanti középvonal elváltozásai

A hosszanti középvonal a gerincoszlopnak feleltethető meg, tehát, ha görbület látszik benne, akkor a probléma ott keresendő.

Ha nyelvgyökhöz közeli a görbület, akkor az ágyéki, ha középen, akkor a háti, ha a nyelvcsúcshoz közel, akkor a nyaki csigolyákkal lehet probléma.4 – Térkép nyelv

Egy jóindulatú elváltozás a nyelven, amely miatt a nyelvpapillák (szemölcsök) egy része hiányzik és ezeken a területeken vörösesen, simább a nyelv felszíne. Ez hormonzavart, B2-vitamin hiányt, stresszes életmódot, pikkelysömört is jelezhet.5 – Remegő nyelv

Ha valaki azt tapasztalja, hogy a nyelve remeg, az valamilyen belső félelem, szorongás vagy Parkinson-kór jele is lehet.

6 – Repedt nyelv

Ez a nyelv tünet jellemzően örökletes, ugyanakkor kapcsolatban állhat a Melkersson-Rosenthal szindrómával, amelynek három fő tünete: 1. ajakgyulladás, ajakduzzanat; 2. arcideg bénulás; 3. repedezett nyelv.Ha tetszett a cikk, kérlek, ne felejtsd el megosztani ismerőseiddel!

tudasfaja.com

loading...