Kezdőlap EGÉSZSÉG Így jelez a bőrünk, hogy valamilyen rákot hordoz a testünk!

Így jelez a bőrünk, hogy valamilyen rákot hordoz a testünk!

Olyan hétköznapi tünetekkel diagnosztizálnak sokszor rákos megbetegedéseket, amikre senki nem gondolna! Jobb félni, mint megijedni, ugyebár…

 

Természetesen a legtöbb ember tisztában vele, hogyha egy anyajegy hirtelen változni kezd, vagy a számuk hirtelen megsokszorozódik, akkor az rosszra utalhat, de ezekre senki nem figyel…

Ugyanis vannak más elváltozások is a bőrön, amit szinte senki nem tulajdonítana a bőrrák egy-egy tünetének. Ez viszont hatalmas hiba, ugyanis ha nem veszik észre időben, nem tudnak rajta segíteni… Íme néhány szokatlan tünet:

Kiütések

Ez a tünet a vérrák egy ritka fajtájának lehet az egyik tünete. Általában nagyon viszkető kiütések jelennek meg a bőrön, amelyek végül a beteg egész testére kiterjednek. A kiütések miatt a bőr ilyenkor lemezekben leválhat, vagy megkeményedhet. Általában szteroid-injekciókkal kezelik.

Egy egyfajta limfóma, ami miatt egyes fehérvérsejtek szaporodása kontrollálhatatlanná válik. A rákos sejtek a bőrbe is bejuthatnak, ez okozza a súlyos kiütéseket.

Laza, petyhüdt bőr

A bőr “tésztaszerűvé” válik, selymes tapintása lesz, és megereszkedik. Elvileg olyan tapintása lesz a bőrnek, mint a jól kigyúrt tésztának. Ez a limfóma, vagy egy másik fajta vérrák, a mielóma multiplex jele lehet.


Csomók, vagy megvastagodás

A rák egyes fajtái úgy nyilvánulnak meg, hogy a bőr alatt gumókat, kitüremkedéseket hoznak létre. Ezeket lehet érezni például a mellrák, a nyirokcsomórák, vagy a hererák esetében is. Ha bárhol is dudort észlelsz a testeden, azt mihamarabb mutasd meg egy orvosnak!

Túlzott szőrösödés

Ezt akkor lehet észrevenni, amikor hirtelen szőr kezd nőni szokatlan, nem kívánt helyeken. A nőknél általában ilyenkor az arcszőrzet mellett a haj is sötétedik, és durvább tapintású lesz. Ilyesmit okoz például a petefészek-, vagy a mellékveserák. Ilyenkor a test több tesztoszteront termel a kelleténél.

Sárgaság

Ilyenkor a beteg szemfehérje, illetve a bőre sárgás árnyalatúvá válik. Ez azt jelenti, hogy a szervezetben felhalmozódott a bilirubin nevű anyag, ami gyakran utalhat májbetegségre.

loading...