Kezdőlap EZOTÉRIA EZO-VILÁG Így használd a telihold erejét! Ez a nap végre az, amire annyira...

Így használd a telihold erejét! Ez a nap végre az, amire annyira vártál!

A növő Hold a gyarapodás időszaka, a fogyó pedig a csökkenésé. Azzal kapcsolatban azonban eltérnek a véleménynek, hogy Újholdkor vagy inkább teliholdkor aktivizáljuk-e a teremtő energiáinkat. Mikor tudjuk megteremteni mindazt, amire szükségünk van?

 

Gyors telihold, lassú újhold

A telihold és az újhold is alkalmas a vágyaink megvalósítására. A telihold a gyors teremtésre, az újhold a lassú bevonzásra megfelelő időszak. A telihold hatása erős, aktív, gyors és lehengerlő. Ezért a leginkább azoknak a dolgoknak a megteremtésére használhatjuk a hatásait, amik már csak karnyújtásnyira vannak tőlünk. Az újhold ezzel szemben nőiesebb, lágyabb, megfontoltabb és lassabb. A nagy, távlati célokért, amelyek eléréséhez több időre és munkára lesz szükségünk érdemes újholdkor dolgoznunk.

Nincs kezdete, nincs vége…

Hajlamosak vagyunk úgy tekinteni a holdciklusra, mint valamire, ami az újholddal kezdődik (erre utal a magyar elnevezés is) és a teliholddal végződik. Mintha 28 naponta egy egészen új égitest születne, pedig erről ugye szó sincs. A Hold mindig ugyanaz, és az energiája is ugyanaz. A ciklus körkörös, nincsenek végpontjai. Nem arról van szó, hogy van egy romboló ciklus, ami teliholdtól újholdig tart, amit egy építő ciklus követ újholdtól teliholdig. Valójában egy nagy körkörös holdciklus van, ami folyamatosan önmagába fordul vissza.

Rombolás és építés

A holdciklus minden pillanatában ugyanaz a teremtő és romboló energia áramol körbe körbe. Energia, egyes számban, mert az energia is egy és ugyanaz: ahhoz, hogy teremtsünk először rombolni kell, hogy helye legyen az újnak. És ezt a két feladatot bizony ugyanaz az energia végzi el. Nincs különbség aközött, hogy teremtesz, és aközött hogy rombolsz. Hiszen ez utóbbi esetben valaminek a hiányát teremted meg.

Gyakran ott rontjuk el, hogy mindig csak teremteni, bevonzani, megszerezni, létrehozni és birtokolni akarunk, de nem adunk helyet a rombolásnak, a felesleges dolgok és akadályok eltávolításának. Ezért a rombolás elszabadulhat, és megzabolázhatatlan munkába kezdhet. Ilyenkor nem biztos, hogy azt szünteti meg, amit kellene, amire már nincs szükségünk, vagy ami akadályoz bennünket.

Mikor mit tegyünk?

A fogyó Hold félciklusában az a feladat, hogy romboljunk, elengedjünk, búcsút vegyünk, és lebontsunk. A növő Hold félciklusa a tetteké: ekkor lehet építeni, stratégiát gyártani, megtenni és megvalósítani. Ne felejtsük el, hogy a fogyó Hold is tevőleges, az ő cselekvése a bontás. A növőé az építés. Ez a Hold 28 napos teremtő ciklusának egyik titka.

Számítanak a csillagjegyek is!

A 28 napos teremtő holdciklus másik titka pedig az, hogy nem mindegy, mikor mit és hogyan bontunk el, vagy építünk fel. A holdciklus mellett figyelembe kell vennünk az égitest jegyhelyzetét is. Az alapján, hogy melyik jegyben találjuk égi kísérőnket megtudjuk, hogy mit kell elbontanunk vagy éppen felépítenünk a siker érdekében.

Ha a Hold tűz jegyben áll, az energiáinkkal, szenvedélyeinkkel kell dolgoznunk. A föld jegyű holdállásnál a fizikai környezetünkön alakíthatunk. Ha a Hold levegő jegyben van a szellemi síkon kell tennünk a sikeres teremtés érdekében. A vizes holdállások az érzelmi munkát támogatják. És mindezek mellett természetesen az is számít, hogy pontosan melyik jegyben áll a Hold. Így minden 28 napos teremtő holdciklus más egy kicsit, mint a többi.

Forrás

loading...