Kezdőlap EZOTÉRIA EZO-VILÁG Idén milyen színű gömböt teszel a fára? Vigyázz, mert ezt vonzod be...

Idén milyen színű gömböt teszel a fára? Vigyázz, mert ezt vonzod be vele az életedbe!

Hirdetés

A karácsony az egyik legmeghittebb családi ünnep, hiszen ilyenkor mindenki összegyűl a fa, vagy a karácsonyi asztal körül. A békés ünnepi készülődésben, még azok is egymásra mosolyognak, akik eddig valami folytán orroltak egymásra. Kell ennél nagyobb boldogság?

 

Hirdetés

A karácsonyfa az örök élet, és a kitartás szimbóluma, hiszen még akkor is zöld, amikor odakint téli álmot alszik a hó alatt a természet. A karácsonyfa díszítésének szokása állítólag a római korig nyúlik vissza, majd ezzel egyidőben a gazdagabb családoknál megjelent az ajándékozás szokása is.

Nagyszüleink almával, ezüst dióval, aszalt szilvával vagy mézes kaláccsal díszítették fel a fát. Ez nem csak olcsóbb volt, hanem a házat finom illatokkal borították be a természetes díszek. Az ajándékozás szokásával egyidőben megszületett a Télapó alakja is. A hozzá fűződő legenda minden országban más és más.

A karácsonyi gömb, kezdetben kézzel festett üvegből készült, az elsők egy németországi kisvárosban, Lauscha-ban születtek 1858-ban. Idővel lassan belopták magukat az almák és dió közé, hogy színesebb, és ékesebb legyen a karácsonyfa. A 18. században elkezdték gyertyákkal is díszíteni a karácsonyfát, majd a 19. században megjelentek az apró játékok is, melyek felakasztgattak a fára, a gyerekek nagy örömére.

Egy német üvegkészítő műhely munkása, Martin arra gondolt, hogy a gyerekek csalódni fognak, ha eltűnik a fáról a megszokott alma és dió, helyükbe pedig üveggömbök lépnek. Éppen ezért nekifogott alma és dió alakú üvegdíszeket gyártani.

A karácsonyi gömbök színválasztásához különleges hagyományok fűződnek.Fehér

Ha fehér gömbökkel díszítjük a fát, akkor a következő évben sok örömben, boldogságban, és kiegyensúlyozott életben lesz részünk. A fehér az alázat és a kedvesség jelképe is.

Piros

A piros gömbök erőt és hatalmat jelképeznek, erősítik a lelket és a testet. Határozottságot, kitartást adnak, és a tervek véghezviteléhez szükséges erővel árasztanak el.

Zöld

A zöld gömbök gazdagságot vonzanak, a fiatalságot és a jólétet jelképezik. Egészséget, megértést, és pénzügyi stabilitást hoz a házhoz.

Kék

A kék gömböket ne hagyjuk ki a fáról, ha azt szeretnénk, hogy a közeljövőben nyugodtabb életünk legyen. Segítségükkel kivédhetjük a körülöttünk levő rossz, és ártalmas dolgokat is.

Arany

Az arany gömbök pénzt, szerencsét, jóságot és gazdagságot hoznak.

Szerző: tudasfaja.com

Hirdetés