Kezdőlap AKTUÁLIS HIVATALOS! Ennyivel változik az üzemanyagok ára szerdától

HIVATALOS! Ennyivel változik az üzemanyagok ára szerdától

Hirdetés

A Holtankoljak.hu friss adatközlése alapján továbbra is folytatódik az üzemanyagárak csökkenése Magyarországon.

 

Hirdetés

A nagykereskedelmi árak bruttó 3-3 forinttal csökkennek május 1-jén mind a benzin, mind a gázolaj esetében.

Ez azt jelenti, hogy általános árcsökkentésre számíthatunk a benzinkutakon a hét közepétől.

A friss adatok szerint a szerdai nap közepén az alábbi átlagárakat várhatjuk a kutakon: 95-ös benzin literenként 644 forintba kerül majd, míg a gázolaj literje 630 forintba fog kerülni.Jelenleg ezek az árak 647 és 633 forint körül mozognak, de kedden éjfélig még ezek a tarifák maradnak érvényben, mielőtt életbe lépne az új árazás.

Fontos kiemelni, hogy ezek átlagárak, és a tényleges kiskereskedelmi árak ettől eltérhetnek, jellemzően lefelé. Az autópályák mellett az üzemanyag ára nagyjából 50 forinttal magasabb lehet literenként.

Az elmúlt időszakban az üzemanyagárak jelentős emelkedést mutattak. Januártól májusig a literenkénti benzinár 105 forinttal, míg a dízelár 56 forinttal nőtt. Ennek oka részben a januári jövedékiadó-emelés, ami 41 forintos áremelkedést eredményezett.

Ezen felül további 64 és 15 forint plusz emelkedés tapasztalható a benzin és a dízel esetében.

Az árcsökkentési intézkedések hátterében az elmúlt hetekben folytatódott viták és tárgyalások állnak. A kormány többször is beavatkozásra készült az üzemanyagpiacon, mivel a hazai árak meghaladták a régiós átlagot.

Bár egyelőre az árak csökkenésével próbálkoznak, egyértelmű beavatkozás még várat magára.Minden bizonnyal a következő hetekben további fejlemények várhatóak az üzemanyagárak alakulásával kapcsolatban.

A kereskedők új árakat jelenthetnek be a közeljövőben, figyelembe véve a piaci és politikai környezet változásait.

Hirdetés