Kezdőlap OTTHON HÁZI PRAKTIKÁK Házi tápoldat az orchideáknak, amitől 2-szeresére nőnek és dupla virágot hoznak! Próbáld...

Házi tápoldat az orchideáknak, amitől 2-szeresére nőnek és dupla virágot hoznak! Próbáld ki!

Ha kaptunk egy orchideát ajándékba, és azt szeretnénk, hogy szépen virágozzon, alaposan meg kell ismerkednünk a környezeti igényeivel. Amikor elvirágzott, speciális tápokkal segítenünk kell, hogy újra virágozni tudjon.

A szakboltokban vásárolhatunk direkt az orchidea számára tápot, azonban mi magunk is könnyen készíthetünk tápot otthon. Mutatjuk, mit kell tennünk, ahhoz, hogy szépen virágozzon az orchideánk.

A fokhagyma egészségünkre gyakorolt jótékony hatásáról nagyon sok mindent tudunk már, azonban arra biztosan nem gondoltunk, hogy a szobanövények életét is meghosszabbíthatjuk segítségével.

Abban az esetben, ha az orchideánk nem akar újra virágozni, de szép levelei vannak, készítsük el számára ezt a fokhagymás tápot.

Hozzávalók:

  • 0,5 liter víz
  • 6 cikk fokhagyma
  • ½ borostyánkősav tabletta

Elkészítés:

1.Oldjuk fel a felforralt vízben a borostyánkősav tablettát.

2.Hámozzuk meg, és zúzzuk szét, vagy vágjuk nagyon apróra a fokhagymákat, majd tegyük a kihűlt lébe.

3.Öntsük a keveréket egy befőttesüvegbe, és hagyjuk állni 24 órán keresztül.

Alkalmazás:

Használat előtt szűrjük le a folyadékot, majd keverjük el meleg vízzel.

Töltsük egy nagyobb tálba. Annyi vízzel kell elkeverni, hogy a tálba állítva a cserepes orchideát ⅔ részig lepje el. Egy hónapban kétszer alkalmazzuk ezt a módszert, 14 nap múlva látni fogjuk az eredményt.

tudasfaja.com

loading...