Kezdőlap OTTHON HÁZI PRAKTIKÁK Használd ezt a házi öblítőt, és a ruháid sokkal puhábbak, selymesebbek lesznek!

Használd ezt a házi öblítőt, és a ruháid sokkal puhábbak, selymesebbek lesznek!

Ruhaöblítőt leginkább azért használunk, hogy ruháink illatosak, lágyak, és kellemes tapintásúak legyenek. Azonban van egy másik nagyon fontos tulajdonsága is az öblítőnek, mégpedig az, hogy semlegesíti a statikusságot, vagyis ruháink nem töltődjenek fel.

A statikusság negatív hatással van az emberi szervezetre, fejfájást, fáradékonyságot, ingerlékenységet okozhat. A kereskedelemben számtalan ruhaöblítőt lehet beszerezni, azonban ezek sajnos többet ártanak, mint használnak. Nagyon sok vegyi anyagot, és allergént tartalmaznak. Ha nem akarjuk önmagunkat és családtagjainkat toxikus anyagokkal teli balzsamokkal mérgezni, készítsük el az alábbi házi ruhaöblítőt.

Hozzávalók:

  • 1 csésze szódabikarbóna
  • 750 ml meleg víz
  • 800 ml ecet vagy almaecet
  • 20 csepp illóolaj
  • egy minimum 4 literes edény
  • egy 2 literes flakon, amibe tárolni fogjuk

Elkészítés:

Töltsük a vizet az edénybe, majd adjuk hozzá a szódabikarbónát, és az ecetet. Az edény azért kell ilyen nagy legyen, mivel az ecet és a szódabikarbóna keverékéből hab keletkezik.
Keverjük jól össze, és, amikor a habzás csökken, töltsük a keveréket a műanyag flakonba. Adjunk hozzá 20 cseppet a kedvenc illóolajunkból, és kavarjuk jól össze.

Az elkészült öblítőt tárolhatjuk szimplán a szekrényben is, nem kell a hűtőben tartani.
Adagoljunk a mosáshoz rendszeresen egy fél csészényit a keverékből abba a fiókba, ahová az öblítőt szoktuk tenni. De kézi mosáshoz is használhatjuk, ilyenkor az öblítővízbe kell keverni.

Szerző: tudasfaja.com

loading...