Kezdőlap AKTUÁLIS Ha te is szoktál a Tescoban vásárolni, erről tudnod kell! Akár 20%-os...

Ha te is szoktál a Tescoban vásárolni, erről tudnod kell! Akár 20%-os pénzvisszatérítést is kaphatsz!

Hirdetés

Mutatjuk, hogyan kaphatsz 20 százalékos pénzvisszatérítést a Tescóban! Bankkártya, pontgyűjtő kártya, kedvezménykártya, hitelkártya egyre többet használjuk mindennapjainkban ezeket a plasztikkártyákat.

Kevesen tudják viszont, hogy nemcsak a bankokon keresztül igényelhetünk hitelkártyát, hanem például az Auchan és a Tesco áruházlánc is kínál vásárlói kártyákat.-írja a penzcentrum.hu

Hirdetés

Mi  a vásárlói kártya?

Ötvözik a pontgyűjtő- és hitelkártyákat az áruházak  vásárolói kártyái, számos előnyt nyújthatnak, mert a felhasználóiknak lehetőségük van kamatmentesen vásárolni nagyobb összegben is, ez nagy előnyt jelenthet például egy hó végi nagybevásárlásnál, vagy éppen egy elromló hűtő cseréjénél. Ha visszafizetjük a levásárolt összeget  a megadott határidőre, akkor nemcsak kamatmentes volt az összeg, de még akár 5-20 százalékos visszatérítést is kaphatunk.

A vásárlói kártyák előnyei?

Díjmentes a vásárlói kártyáknak  igénylése,  de érdemes tájékozódni, mert később előfordulhat, hogy kártyadíjat kell fizetünk. Nagyon sok kedvezményt kaphatunk, ha ezekkel a kártyákkal fizetünk és okosan használjuk. Akár 4000 Clubcard pontot szerezhetünk vásárlói hűségkártyánkra a Tesco vásárlókártya igénylésekor, de vásárlásainkból is folyamatos visszatérítést biztosítanak, például egyes termékkategóriáknál akár  még 20 százalék kedvezményt is kaphatunk.

Az Auchannál 5 százalékos automatikusan  azonnali kedvezmény jár az áruházlánc piros logós sajátmárkás termékeire. Ezek mellett az Auchan áruházaknál és a benzinkutaknál pedig lehetőség van mindennap háromszoros Bizalompont megszerzésére a  bevásárlásaink teljes összegéből, és még lehetőség van kamatmentes részletfizetésre is.

Samu Zsófia, az áruházlánc kommunikációs vezetője arra is felhívja a figyelmet, hogy a  Plusz3 opció elérhető a kártya birtokosok számára, ennek köszönhetően az Auchan áruházakban a 30 000 és 100 000 forint között történő vásárlásnál  a vásárlónak lehetősége van  3 havi kamatmentes részletben kifizetni a vásárlásának összegét

[tps_footer]Mire fontos nagyon odafigyelni?

Az igaz, hogy  a vásárlói kártyák számos kedvezményt nyújtanak, és tudatosan használva bizony éves szinten valóban több tízezer forintot spórolhatunk velük,  de ehhez roppant fontos, hogy a határidőket mindig tartsuk be. Egy napot sem szabad csúsznunk, ha azt akarjuk, hogy tényleg kamatmentesen vásárolhassuk a bank pénzén , ráadásul még pénzt is kereshetünk,  de ha elmulasztjuk a befizetési határidőt igencsak nagy árat fizethetünk,  magas 40 százalék körüli kamatot kell kifizetnünk.

Annak ellenére, hogy igen  nagy a kockázat mindkét áruházlánc arról számolt be a Pénzcentrum  megkeresésére, hogy egyre népszerűbbek a vásárlói kártyák az utóbbi években. Az átlagos hitelkeret 300 ezer forint a Tesco kártyáknál, a keretnek  általában 40-60 százalékát szokták kihasználni a vásárlók. Egy kicsivel nagyobb a hitelkeret az Auchannál, itt  400 ezer forint a hitelkeret és a rendszeres használók szinte teljesen kiszokták meríteni hitelkeretüket áruház elmondása szerint, az az alkalmi kártyahasználók pedig körülbelül az 50 százalékát használják ki a keretüknek.

Vajon hányan késnek el a hitel visszafizetésével?

A vásárlók közel 85 százaléka tölti fel a hitelkártya keretét a kamatmentes időszak végéig, derült ki

a z Auchan válaszból,  a Tesco csak titokzatosan válaszolt erre a kérdésre.

Az áruházlánc sajtóosztálya szerint azt mutatják a  tapasztalataik hogy nagyon sokan élnek a kamatmentesség lehetőségével, de nagyon sokan  használják tovább a hitelkeretet kedvező feltételekkel.

A hitelkártyáinkat egyre okosabban használjuk

Azt, hogy  melyik kártyát érdemesebb kiváltani a hitelkártyát vagy a vásárlói kártyát elsősorban a vásárlási szokásaink alapján tudjuk eldönteni. Egyébként számos kedvezményt és különböző mértékű pénzvisszatérítést is kaphatunk a  bankokon keresztül igényelt hitelkártyákhoz is.

De bármelyik hitelkártya mellett döntünk , mindige kell  olvasni   a szerződési feltételeket és fontos tájékozódni arról, hogy melyik a legolcsóbb visszafizetési mód, mert sok bank felszámol néhány száz forintot a postai csekkes befizetésért, de például előfordulhat az is, hogy a felmondásért több ezer forintot kérnek el.

Az utóbbi években nem sokat változott hazánkban a hitelkártyák száma, jelen pillanatban oyan  1,4 millió van forgalomban. A jegybank adataiból viszont kiderült, hogy ezeket a kártyákat is  egyre okosabban használjuk, ez azt jelenti, hogy többször használjuk a plasztikot, mégis egyre kevesebbet keresnek a lakosságon a bankok.

Folyamatosan csökken a kamatozó kártyatartozások volumene, még bőven 150 milliárd forint fölött alakult 3-4 évvel ezelőtt, jelenleg már csupán  130 milliárd forint körül van,ami évente a bankoknak körülbelül  6 milliárd forintnyi kamatkiesést jelent.

Forrás : http://www.penzcentrum.hu

Hirdetés