Kezdőlap EGÉSZSÉG Ha neked is volt már ilyen a szádban, erről feltétlenül tudnod kell

Ha neked is volt már ilyen a szádban, erről feltétlenül tudnod kell

Hirdetés

Akinek volt már aftája, tudja, hogy borzasztóan tud fájni, és ráadásul az étkezésben is hátráltat. A kis fehér hólyagocskák pedig, látszólag a semmiből, váratlan szerűen ütik fel a fejüket.

 

Hirdetés

Ha folyton visszatérő afta problémával küzdünk, ajánlott kipróbálni az alábbi módszerek valamelyikét.

1.Aloe vera

-naponta 3-4 alkalommal cseppentsünk a sebre aloe vera levet. Utána egy ideig ne együnk, és ne igyunk semmit. Hatékony gyulladáscsökkentő, és a fertőzéstől is hamar megszabadít.

2.Szódabikarbóna

-enyhíti a fájdalmat, és a gyulladást. Víz, és szódabikarbóna segítségével keverjünk egy pépes masszát, majd kenjük be vele a fehér szájhólyagokat. Pár perc múlva öblítsük ki meleg vízzel a szánkat. Naponta 3-4 alkalommal ismételjük meg az eljárást.


3.Koriander

-enyhíti a fájdalmat, és megakadályozza a szájpenész, afta kialakulásának esélyét.Egy maréknyi koriander levelet főzzünk meg egy csésze vízben, majd ezzel öblögessük naponta 3-4 alkalommal a szánkat.

4.Zsálya

-forraljunk fel 2 csésze vizet, majd adjunk hozzá 3 evőkanál zsályalevelet. Várjuk meg míg kihűl, és naponta többször öblögessünk vele.


5.Méz

-igen erős antiszeptikus hatással rendelkezik. Kenegessük be naponta többször vele a sebet. Lehet, hogy kezdetben sajogni, fájni fog, de bírjuk ki, hiszen hamar megszabadít a sebtől.

Hirdetés