Kezdőlap EGÉSZSÉG Ha neked is vannak ráncok a homlokodon, erről jobb ha tudsz: ezzel...

Ha neked is vannak ráncok a homlokodon, erről jobb ha tudsz: ezzel a betegséggel állsz szemben!

Egy 20 évig tartó kutatás szerint a mély homlokráncok igen súlyos betegségekre utalhatnak. A barázdákból számos betegség megjósolható előre!

 

A ráncosodás egy bizonyos életkor után mindenkinél jelentkezik, azonban vannak olyan betegségek, mint pl. a cukorbetegség, a szív-, és érrendszeri problémák, vagy a vérnyomás rendellenességek, melyek közrejátszhatnak a mélyebb barázdák kialakulásához.

Ezzel kapcsolatosan egy 20 évig tartó kutatást végeztek, a franciaországi Centre Hospitalier Universitaire de Toulouse egyetem professzorai, melyben 3200 személy vett részt.

Amikor a vizsgálatot elkezdték, a kutatásban résztvevők 32, 42, 52 és 62 évesek voltak.

Mindenikükhöz pontszámokat társítottak a ráncok megléte alapján.

A sima bőrrel rendelkezők 0 pontot, azok pedig, akik arcbőrén határozottabb ráncok voltak 3 pontot kaptak. A kutatás során az emberek ráncainak alakulását, és az egészségi állapotukat vizsgálták.

Arra a következtetésre jutottak, hogy akiknek több, és mélyebb ráncuk volt, azoknál nagyobb eséllyel alakult ki szív-és érrendszeri betegség, szívinfarktus, és nagyobb volt az elhalálozások száma is.

A ráncok és a különböző egészségügyi problémák között szoros összefüggést fedeztek fel a kutatók.


“Az emberek gyakran nem érzik, vagy nem veszik észre a kockázati tényezőket, a magas koleszterinszintet vagy a magas vérnyomást, ezért kerestünk látható jeleket, és rájöttünk, hogy a homlok ráncai előre jelezhetik ezeket az egészségügyi problémákat – mondta Yolande Esquirol, a kutatást vezető professzor.

Az összefüggés azzal magyarázható, hogy a rendellenességek esetén az érfalak elmeszesednek, szűkület alakul ki bennük, és vérellátási zavarok lépnek fel.

A homlokon levő erek nagyon vékonyak, könnyebben beszűkülnek, és ez kapcsolatban állhat a ráncosodással is.

loading...