Kezdőlap AKTUÁLIS Ha neked is ilyen iPhone-od van, ennek nagyon nem fogsz örülni!

Ha neked is ilyen iPhone-od van, ennek nagyon nem fogsz örülni!

Az Apple következő jelentős frissítése az iOS mobil operációs rendszeréhez ősszel érkezik, de néhány iPhone modell tulajdonosának fel kell készülnie arra, hogy bizony ők hoppon maradnak.

Az Apple a júniusi WWDC 2022 rendezvényen hivatalosan is bemutatta az iOS 16-ot. Az új firmware számos új funkciót hoz majd az iPhone és iPad készülékekre. Vannak azonban olyan modellek is, amelyek nem felelnek meg az iOS 16 minimális követelményeinek, ezért ezekre már nem lesz elérhető az új rendszer.


Bár az iOS 15 továbbra is elérhető minden olyan eszközön, amely támogatja az iOS 14-et is, de az iOS 16 esetében más a helyzet. A széleskörű újítások és az ebből adódó megnövekedett hardverigények miatt az Apple már most lehúzta a listáról azokat az eszközöket, amelyek eddig esetleg reménykedhettek az új frissítésben. Az Apple szerint öt iPhone-modell már nem kapja meg az iOS 16 frissítését:

  • iPhone 6s
  • iPhone 6sPlus
  • iPhone SE (2016)
  • iPhone 7
  • iPhone 7Plus
A felhasználóknak ezért legalább iPhone 8-al kell rendelkezniük ahhoz, hogy telepíthessék az Apple legújabb operációs rendszerét. Ez durván hangzik a frissítések eddigi elérhetőségét tekintve, de valójában nem az, mert az iPhone 8 2018-ban jelent meg a piacon.

Vannak olyan iPad modellek is, amelyek már nem kapják meg az iPadOS 16 frissítését – az iPad Air 2 és az iPad Mini 4. Ezek a régi modellek 2014-ből és 2015-ből származnak.Az Apple jellemzően az új iPhone generációval együtt mutatja be legújabb operációs rendszerét. Ez idén sem lesz másként, így az iOS 16-ot is láthatjuk majd a legújabb iPhone 14-es mellett. A bemutató lehetséges időpontját egyelőre szeptember 6-ra vagy 13-ra jósolják.

loading...