Kezdőlap EGÉSZSÉG Ha neked is ilyen faggyúcsomók a szemed alatt, megmutatjuk, hogyan tudsz megszabadulhatsz...

Ha neked is ilyen faggyúcsomók a szemed alatt, megmutatjuk, hogyan tudsz megszabadulhatsz meg tőlük!

A milium, vagy a szemkörnyéki kis fehér faggyúcsomók eltüntetése nem olyan egyszerű, de mégsem lehetetlen megszabadulni tőlük.

 

A gyerekek, és csecsemők esetében általában rövid idő alatt maguktól elmúlnak, de a felnőttkorban jelentkező miliumoktól már nehezebb megszabadulni. Az elhalt hámsejtek apró fehér cisztákat alkotnak, és azonkívül, hogy esztétikailag zavarnak, alapjában véve teljesen ártalmatlanok. Felnőttkorban kialakulásukat a sok napozás, a szteroidokban gazdag arckrémek, vagy a lézeres bőrápoló kezelések is okozhatják.


Hogyan szabadulhatunk meg tőlük?

Először készítsük el az alábbi keveréket. Keverjük el cukrot, citromlével, és ezzel dörzsöljük át az arcunk. Radírozás után várjunk 15-20 percet, majd mossuk le bő vízzel az egész arcunk. Ez a keverék erős antiszeptikus, és antibakteriális tulajdonságokkal rendelkezik. A következő természetes alapanyagok is nagyon hasznosak lehetnek a bőr egészséges szempontjából: méz, gránátalma, görögszéna levél, teafa illóolaj.

A cukros bőrradír után bármelyiket is alkalmazzuk, bőrünk ápolt, és egészséges lesz.
Figyeljünk oda az arcbőrünk egészségére, ápoljuk rendszeresen. Soha ne napozzunk túl sokat, de azért hetente két-három alkalommal részesítsük legalább egy fél órás napfürdőben. Kerüljük a déli erős napsugárzást, inkább a reggeli, délelőtti órákat válasszuk a napozásra, és használjunk fényvédő krémet.Minden este alaposan tisztítsuk le az arcbőrünk, szabaduljunk meg a szennyeződésektől, és az elhalt hámsejtektől. Hetente egyszer gyógynövényes gőzfürdővel is kényeztethetjük az arcunk.

Szerző: tudasfaja.com

loading...