Kezdőlap EGÉSZSÉG Ha napokig nem létesítesz “romantikus” kapcsolatot, ez a 8 dolog vár a...

Ha napokig nem létesítesz “romantikus” kapcsolatot, ez a 8 dolog vár a testedre és a szervezetedre!

Valljuk be, kevés olyan dolog van az életben, ami jobb hangulatfokozó lenne, és nagyobb örömet okozna, mint az együttlétek. Az egészségre gyakorolt hatását azonban hajlamosak vagyunk alábecsülni.

A következőkben 8 indokot sorolunk fel, miért nem szabadna elhanyagolni ezt a párkapcsolaton belüli dolgot.

1# Sokkal gyakrabban leszel beteg

Az immunrendszered gyengébb lesz és a kórokozók sokkal könnyebben utat törnek maguknak. Azt veheted észre, hogy rendszeresen megfázol és influenzás is lehetsz. Ha eleget vagy együtt a pároddal, talán nem kell olyan sűrűn a gyógyteákhoz nyúlnod.

2# A stressz szinted növekszik

Az együttlét egy tökéletes módszer arra, hogy az ember csökkentse a stressz szintjét. Ezek hatására a stressz hormonok szintje csökken, és sokkal ellazultabbnak érezhetjük magunkat. Enélkül olyan lehetsz minden percben, mint egy ketyegő bomba.

3# Idővel nehezebben kerülsz felfokozott állapotba

Talán nehéz elhinni, de ha nincs rendszeres gyakorlás, akkor a férfiaknak idővel merevedési zavarai lesznek, a nők pedig nehezebben jutnak el a csúcsra.

4# Az álmok megváltoznak

Egyesek észreveszik, hogy az álmaik furcsa irányt vesznek, ha megvonják maguktól az együttlétet. Egyre többet álmodnak ilyen töltetű dolgokról és akár kielégülés is lehet álom közben.

5# A vágy elvesztése

Ha a test azt érzékeli, hogy hosszú ideje nem volt élmény, akkor arra a nemi hormonok csökkent termelésével is reagálhat. Lehetséges, hogy hosszabb idő elteltével teljesen lecsökken a vágy.

6# A pároddal eltávolodtok

A párok közötti távolság egyre nagyobb lesz, ha a testiség megszűnik. Lehetséges, hogy már egyáltalán nem fogsz vonzódni hozzá, és azt veheted észre, hogy sokkal gyakrabban akad meg a szemed másokon.

7# Önbecsülés csökkenése

Nem meglepő, hogy azok, akik úgy érzik, már nem vágykeltőek, önbizalomhiányban is szenvednek. Akár depresszió vagy szorongás is kialakulhat. Tanulmányok kimutatták, hogy a rendszeres párkapcsolati élet csökkenti a depresszió kialakulásának valószínűségét.

8# Rák kockázat növekedés

Férfiak esetében növekedik a prosztatarák kialakulásának esélye, ha hosszú időn keresztül nem létesítenek ilyen kapcsolatot.

tudasfaja.com

loading...