Kezdőlap EGÉSZSÉG Ha megtudod mire jó, te is tartasz majd otthon borsmenta illóolajat!

Ha megtudod mire jó, te is tartasz majd otthon borsmenta illóolajat!

Hirdetés

Az organikus borsmenta illóolajban rengeteg jótékony hatóanyag van, megtalálható benne az A-, C-vitamin, az Omega 3 zsírsav, a vas, magnézium, kalcium, kálium, mangán, réz. Az aromája meg elűzi a fejfájást és az egész szervezetre frissítően hat.

A borsmenta olaj hatásai:

1. Megnyugtatja a rakoncátlankodó gyomrot, csillapítja a puffadást, helyreállítja az emésztést.

Hirdetés

2. Frissíti a leheletet, így érdemes pár cseppet a nyelvre cseppentetni az olajból.

3. Kitisztítja az arcüregeket, ezért érdemes forró vízbe pár csepp olajat tenni, majd az illatos gőzt inhalálni, ami még a fájó torkot is csillapítja.

4. Mivel a borsmenta olaj gyulladáscsökkentő, így a fájó ízületeknek is jót tesz, csak be kell dörzsölni a sajgó testrészeket.

5. Az olaj a tüdőket is tisztítja, a légutakat szabaddá teszi, feloldja a váladékot, véd a kórokozóktól, valamint a szmogtól, allergiáktól is.

6. Mivel az olaj mentolt is tartalmaz, amiről a szakértők úgy tartják, hogy megakadályozza a prosztata megnagyobbodást, ezért a férfiaknak is érdemes használniuk az olajat.

7. A borsmenta olaja az agyfunkciókat is javítja, így megelőzhetőek a memória zavarok.

8. Javul a koncentrációképességünk, ha egy csepp olajat a nyelvünk, vagy az orrunk alá teszünk.

9. Rovarcsípések esetén is jó a borsmenta olaj, csak dörzsöljük be egy kevéssel a csípést, és máris enyhül a viszkető, égő érzés.

10. Remek tisztítószer, mivel fertőtlenítő hatással bír. Vízzel hígítva töltsünk meg egy szórófejes flakont, így azzal befújva a felületeket, a konyhától a fürdőig, mindent tisztává varázsolhatunk.

Szerző: tudasfaja.com

Hirdetés