Kezdőlap EGÉSZSÉG Ha megtudod, hogy mi mindenre jó a kukorica bajusza, soha többé nem...

Ha megtudod, hogy mi mindenre jó a kukorica bajusza, soha többé nem dobod ki!

Hirdetés

Te is eldobod a kukorica bajuszát, amikor csemege kukoricát főzöl otthon? A legtöbb ember természetesen kidobja, hiszen mit is lehetne azzal kezdeni. Most megtudhatod, mennyi egészségügyi hatással rendelkezik. Ezután gyűjtsd össze, szárítsd meg, hogy egész évben használni tudd!

 

Hirdetés

Vesekő ellen

200 ml felforralt vízbe tegyél 2 evőkanál kukorica bajuszt, vedd le a tűzről, majd fedd le, és hagyd 15 percet állni. Édesítés nélkül igyál belőle minden két órában egy evőkanálnyit. veseproblémák esetén a kúra legalább két hónapig kell tartson.

Ödéma ellen

A kukoricabajusz tea segít eltávolítani a feleslegesen felgyülemlett vizet a szövetekből. Naponta 2-3 csésze teát kell fogyasztani kis kortyokban.

Menstruációs görcsök ellen

K-vitamin tartalma miatt a kukoricatea csökkenti a menstruációs problémákat, ajánlott hasi görcsök, vagy vérzési rendellenességek esetén. E-vitamin tartalma miatt a menopauza tüneteit is csökkenti, mint pl. az álmatlanságot, depressziót, hőhullámokat, depressziót. 250 ml vízhez 1 evőkanál szárított kukoricabajuszt kell adni, hagyd néhány percig állni, majd kis kortyokba idd meg, édesítés nélkül. Naponta két csészével kell meginni erős fájdalmak esetén.

Gutaütés után

A gutaütés utáni lábadozási időben jó, ha naponta megiszunk 1-2 csésze kukoricabajusz teát. Igen jó hatással van a szervezet regenerálódására.


Mellékhatásai:

  • nagy mennyiségben viszketést, kiütéseket okozhat
  • elősegíti a méhösszehúzódást, ezért a várandós nőknek nem ajánlott
  • csökkenti a vércukorszintet, a cukorbetegek a kukoricabajusz tea fogyasztása előtt konzultáljanak a kezelőorvosukkal
  • magas vérnyomás esetén sem ajánlott

tudasfaja.com

Hirdetés
loading...