Kezdőlap Egyéb Ha igaz rád ez a 22 állítás, akkor te is a mentálisan...

Ha igaz rád ez a 22 állítás, akkor te is a mentálisan erős emberek közé tartozol!

Elméletileg minden tapasztalatunk erősebbé és jobb emberré tesz minket. Az optimizmus, a saját életünk irányítása, és az, hogy nem sajnáltatjuk magunkat, csak néhány olyan jellemző, amelyen folyamatosan dolgoznunk kell. Rád jellemző ezek közül valamelyik?

 

Íme, a szellemileg erős személyek 22 jellemzője, Amy Morin, pszichoterapeuta és a szellemi erő szakértője szerint.

1. Tudod, hogyan kell az érzelmeket és az észérveket egyensúlyban tartani

A kettő egyensúlyára törekszel és tisztán látod, mikor kerekednek felül az érzelmek a logika felett a döntéshozatali folyamatban. Ha szellemileg erős vagy, akkor tudod, hogyan lehet megtartani ezt az egyensúlyt.

2. Termékenyen töltöd az idődet

Egyesek ezernyi kifogással élhetnek arra, hogy miért nincs kész egy munka, a szellemileg erős emberek azonban arra koncentrálnak, hogy mit akarnak, és nem pazarolják idejüket a nem produktív tevékenységekre.

3. Hiszel abban, hogy alkalmazkodni tudsz a változásokhoz

Az élet folyamatosan változik, és néha nehezen tudunk alkalmazkodni az új körülményekhez. A legtöbb ember inkább megpróbál ellenállni ezeknek a változásoknak, de a szellemileg erős emberek szembenéznek a változásokkal.

4. Szembeszállsz a félelmekkel, amelyek visszatartanak

A legtöbb ember elkerüli a félelmeit, de a szellemileg erős embereknek nincs mit bizonyítaniuk. Szembeszállnak és leküzdik azokat a félelmeket, amelyek meggátolják õket, hogy jobbak legyenek addigi önmaguknál.

5. Tanulsz a hibáidból

A mentálisan erős emberek nem próbálnak mentegetőzni a tetteik miatt vagy elrejteni hibáikat másoktól, inkább tanulnak belőlük és ezáltal igyekeznek fejlődni.

6. Tudod, hogy ki vagy és kivé akarsz válni

Ha szellemileg erős ember vagy, elismered a jelenlegi állapotodat, de soha nem hagyod abba a munkát, hogy jobb emberré válj.

7. Ünnepeled más emberek sikereit

A szellemileg erősek tudják, hogyan kell együttműködni. A mások sikereire soha nem féltékenyek. Éppen ellenkezőleg, ünnepelik más emberek boldogságát és sikerét.

8. A saját értékeid szerint élsz, és hozol döntéseket

Ha az értékeid szerint élsz, és tisztában vagy a prioritásaiddal, soha nem lesz gondod jól dönteni. Ez a képesség teszi az ilyen embereket szellemileg erőssé.

9. A készségeid fejlesztése érdekel, nem pedig a fitogtatása

Általában igényeljük mások elismerését és jóváhagyását. Azonban a szellemileg erős emberek arra törekszenek, hogy készségüket javítsák, anélkül is, hogy mások elismernék őket.

10. Hiteles életet élsz

A mentálisan erős emberek őszinték magukkal. Tetteik sohasem állnak ellentmondásban a szavaikkal.

11. Az a fontos számodra, hogy milyen vagy nem az, hogy mit értél el

A mentálisan erős emberek valódi értéket önmagukban keresik, nem abban, amilyük van. Nem érdekel ha éppen nem nyersz, hanem veszítesz.

12. Tudod, hogy érdemes várni egy győzelemre

A mentálisan erős emberek tudják kivárni jutalmukat, ami nem azonnal érkezik. Ráadásul a türelmetlenség gyengévé tesz, igaz?

13. Vállalod a felelősséget a tetteidért

A mentális erő nem garantálja, hogy egyáltalán nem fogsz hibázni. Fogsz. De a legfontosabb az, hogy tanulj belőle és továbblépj.

14. A nehézségeket lehetőségként kezeled

Minden akadály és minden probléma, amellyel szembesülsz, csak egy újabb lehetőség a növekedésre. Az emberek rendszerint nehézségekbe ütköznek, de a szellemileg erős emberek elfogadják a kihívásokat és jobbá válnak általa.

15. Hálás vagy

Ahelyett, hogy többet akarnának, a szellemileg erős emberek tisztában vannak vele, hogy többjük van, mint amire szükségük lenne és hálásak is érte.

16. Arra koncentrálsz, amiben jó vagy és azt igyekszel a legjobban csinálni

A szellemileg erősek, hatékonyak és sikeresek az életben, mert idejüket, erőfeszítéseiket és erőforrásaikat annak szentelik, amiben a legjobbak.

17. Mindig felállsz, miután elestél

A mentálisan erős emberek esetében a kudarc nem az út vége, hanem annak kezdete. Úgy vélik, hogy az általuk választott út végül sikerhez vezet.

18.Valóságos optimista vagy

A mentálisan erős emberek optimisták. Amikor akadályokkal szembesülnek,a legjobbat remélik, de ugyanakkor két lábbal a földön maradnak.

19. Dolgozol a gyengeségeiden

Az emberek hajlamosak elrejteni sebezhetőségüket. De a szellemileg erős emberek nem félnek a legnagyobb gyengeségeikkel szembenézni és dolgozni rajtuk.

20. Nem zördülsz össze mással apróságokon

Természetes, hogy tökéletességre törekszünk, mégis egy szellemileg erős ember tudja, hogy nem szabad elveszítenie a türelmét apró hibák miatt – különösen másoké miatt.

21. Készen állsz a problémák megoldására

Panaszkodhatunk a problémáin miatt és csinálhatunk nagy ügyet apróságokból, vagy elkezdhetünk megoldást keresni rájuk, ahogyan a szellemileg erős emberek.

22. Mindig kész vagy tanulni

Egy új nap, egy új személy vagy egy új élmény csak egy újabb lehetőség, hogy tanulhass valamit. Nem számít, mit hoz az élet, a szellemileg erős emberek mindig szívesen tanulnak.

loading...