Kezdőlap OTTHON HÁZI PRAKTIKÁK Ha ezzel a új módszerrel ültetsz a kertben, nagyon meg fog lepődni...

Ha ezzel a új módszerrel ültetsz a kertben, nagyon meg fog lepődni a terméseden!

Hirdetés

Mivel odakint már kezd nagyon tavasz lenni, ideje összesíteni, legalább fejben, és egy papíron, hogy mit ültetünk ebben az évben a kertbe. Nem mindegy ugyanis, hogy mit, mi mellé ültetünk.

Fogjunk egy papírlapot, rajzoljuk le a kertet, gondoljuk ki, hogy miket szeretnénk ültetni, majd jelöljük be, hogy melyik fajta zöldségek, fűszernövények fognak egymás mellé kerülni.

Hirdetés

1.A csodálatos hármas: kukorica, borsó, tök

Ezt a három fajt már ősidők óta ültetik egymás mellé, ugyanis nagyon jól fejlődnek egymás társaságában. A kukorica védelmet nyújt a borsónak, a tök pedig megakadályozza a gyomok túlszaporodását.

2.Hagyma és sárgarépa
A hagyma alicin tartalma miatt védelmet nyújt a sárgarépának a kórokozók ellen. Megvédi a bogaraktól, és a gombásodástól.

3.Paradicsom és bazsalikom

A paradicsom, és a bazsalikom nem csak a salátában alkot verhetetlen párost. Nagyjából mindketten ugyanolyan igényekkel rendelkeznek, hasonló, a fény-, és nedvességigényük. A bazsalikom erőteljes illatanyaga segítségével megvédi a paradicsomot a kórokozók támadásától. Ráadásul az a paradicsom, amelyik a bazsalikomok mellett nő, sokkal ízletesebb lesz.


4. Zöldpaszuly, paprika, padlizsán

A paprika, és a padlizsán rokonnövények, éppen ezért hasonló körülményeket kell biztosítanunk számukra. A zöld paszuly megvédi a padlizsánt a Colorado bogaraktól.

tudasfaja.com

Hirdetés