Kezdőlap EGÉSZSÉG Ha ezt elolvasod soha többé nem dobod majd ki a dió héját!

Ha ezt elolvasod soha többé nem dobod majd ki a dió héját!

A diófa levele, a dióbél és a zöld dió is számos gyógyhatással rendelkezik, de arról keveset olvashatunk, hogy a dió héja mennyire hasznos. A cikk elolvasása után soha többé nem dobjuk majd el a dióhéjat!

Mire jó a dióhéj?

A dióhéj egy kémiailag semleges anyag, a köztudattal ellentétben nincs mérgező hatása az emberi szervezetre és természetes úton bomlik le, nem terhelve ezzel a környezetet. A népgyógyászatban és a régi időkben soha nem került a szemétbe a dió héja, őseink ugyanis ismerték és tisztában voltak gyógyító hatásával.

A legtöbben cukorbetegség kezelésére alkalmazzák, napi 3-4 csészével isznak a dióhéj teájából, amelyet 6 hétig minden nap megismételnek. Az erdélyi magyarok csonterősítés céljából alkalmazták a dióhéjat, teája bármennyire is meglepő, nagyon kellemes ízű.

Dióhéj tea

5-6 darab dió héját törjünk össze apróra, tegyük egy kis zsákba vagy egy tea tojásba és 1 liter vízben 6-7 percig főzzük. Megfázás esetén is nagyon hasznos ez a tea, a lehető legerősebb immunerősítő hatással rendelkezik. Az így elkészített teából napi 3-szor 2 dl-t fogyasszunk.

További tulajdonságai és felhasználása:

Ősz haj ellen

Ha a dióhéjat összefőzzük az elválasztó dióhártyával az ősz haj visszanyeri eredeti színét, erősíti a hajszálakat és ragyogóvá teszi a hajat.

Fogfehérítő

A zúzott dióhéj fogkrémbe keverve fehéríti a fogakat, csökkenti a fogkövet, tisztítja a fogínyt.

Bőrradír

Bőrradírként is tökéletes: zúzott dióhéjat barna cukorral keverjünk össze és adjunk hozzá annyi vizet, hogy krémes állagú masszát kapjunk. Ezzel nem csak az elhalt hámsejtektől szabadulhatunk meg, hanem csökkenthetjük a ráncokat, fiatalíthatjuk a bőrt.

Folyékony szappanba

Ha a megszokott és jól bevált folyékony szappanunkba őrölt dióhéjat keverünk, kiválóan eltávolítja az arcról a sminket, a szennyeződéseket és segít megtisztítani a pórusokat is.

Bármelyik módszert is alkalmazzuk, egy dologra kell figyelni, hogy a dióhéjpor ne kerüljön a szembe!

Szerző: tudasfaja.com

loading...