Kezdőlap EGÉSZSÉG Ha ezeket a tüneteket észleljük a gyerekünknél, soha ne hagyjuk figyelmen kívül!

Ha ezeket a tüneteket észleljük a gyerekünknél, soha ne hagyjuk figyelmen kívül!

A betegségeket legjobb, ha idejében kezeljük, ezért már az első apró tünet jelentkezésekor ajánlott intézkedni. Soha ne hagyjunk figyelmen kívül egyetlen intő jelet sem.

 

Nem kell túlaggódni a dolgokat, csupán annyit kell tennünk, ha két-három napon keresztül egy bizonyos tünetet észlelünk a gyerekünknél, keressünk fel egy szakembert.

Ha az alábbi tüneteket észleljük, legyünk figyelmesek:

1.Magas láz

A három hónaposnál kisebb gyerekek esetében aggasztó lehet a 38 fokos láz. Ha a 3-6 hónapos gyerekünknél 38,3 fokos lázat észlelünk, forduljunk szakemberhez. A 6 hónap-2 év közötti gyerek esetében a 39,4 fokos láz komolyabb betegséget jelezhet.

2.Ha nem csökken a test hőmérséklete

Ha a lázcsillapító beadása után 4 órával sem csökken a testhőmérséklet, forduljunk szakemberhez. Ez egy makacsabb fertőzésnek lehet a jele.

3.Ha más tünetek is társulnak a lázhoz

Erős fejfájás, nyakmerevség, kiütések is jelentkezhetnek a lázzal együtt. Keressünk fel egy szakembert, mert komolyabb betegség jele is lehet.

4.Anyajegyek elváltozása

Mindig figyeljük a gyerekünk testén levő anyajegyeket. Ha megváltozik a színe, a külalakja, vagy viszketni kezd, forduljunk szakemberhez.


5.Erős gyomorfájás

A jobb oldalon, és köldökig sugárzó erős hasfájás akár vakbélgyulladás jele is lehet. Néha hányingerrel, és hidegrázással is társul, ezért akár egy gyomorrontással is összetéveszthetjük. Keressünk fel egy szakembert.

6. Arc, szemhéj duzzanat

Ha hirtelen megduzzad az arc, a szemhéj, esetleg viszketés, és légzési nehézségek is jelentkeznek, akkor allergiás reakcióval van dolgunk. Minél hamarabb menjünk szakemberhez.

Szerző: tudasfaja.com

loading...